sang
Un donant amb l'aparell que extreu la sang a la Unitat Mòbil

Les donacions de sang a la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits instal·lada avui a Gavà van a bon ritme. Aixó ens ho ha explicat el metge Josep Maria Ollés, encarregat de rebre als donants quan arriben a aquesta unitat. Segons Ollés, “aquest matí hem rebut més o menys el nombre de visites que esperàvem per una ciutat com Gavà, volem donar les gràcies a la població de Gavà perquè sempre que venim aquí respon d’una manera molt positiva”.

Ollés ha recordat que cada estiu “ens trobem al mateix problema, que és que la gent fa vacances i hi ha una mancança de donants, baixen doncs les donacions però les necessitats de sang no canvien, així que actuem d’altra manera sortint més al carrer i fent més crides, així és com intentem salvar cada estiu”.

L’autobús que acull aquesta Unitat Mòbil està instal·lat al Passeig Maragall, al costat de l’església de Sant Pere, i aquesta tarda restarà obert des de les 17:00h. i fins les 21:00h. per tal que tothom que vulgui pugui fer una donació de sang.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos i estigui bé de salut. Es pot ser donant de sang encara que s’hagi patit hepatitis si va ser abans dels 12 anys, encara que no s’estigui en dejú, encara que es tingui el colesterol elevat, i fins i tot encara que es prenguin alguns dels medicaments més habituals.

Les dones poden fer un màxim de tres donacions a l’any, mentre que els homes en poden fer quatre. Tothom en canvi ha de deixar passar obligatòriament dos mesos entre donació i donació.