Donació de sang aquest 23 de juliol
El vehicle estarà aturat a la plaça de Jaume Balmes

La Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits visitarà Gavà el proper dimecres, 28 d’agost. L’autobús s’instal·larà al Passeig Maragall, al costat de l’església de Sant Pere, en horari de 10:00h. a 14:00h. i de 17:00h. a 21:00h., per tal que tothom que vulgui pugui fer una donació de sang.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos i estigui bé de salut. Es pot ser donant de sang encara que s’hagi patit hepatitis si va ser abans dels 12 anys, encara que no s’estigui en dejú, encara que es tingui el colesterol elevat, i fins i tot encara que es prenguin alguns dels medicaments més habituals.

Les dones poden fer un màxim de tres donacions a l’any, mentre que els homes en poden fer quatre. Tothom en canvi ha de deixar passar obligatòriament dos mesos entre donació i donació.

És importantíssim no abaixar la guàrdia a l’estiu pel que fa a els donacions de sang ja que aquesta és una de les èpoques de l’any en que les reserves baixen més i, paradoxalment, es necessita més sang.