Donació de sang, teixits, llet materna i òrgans al Baix Llobregat
A Gavà l’any passat es van comptabilitzar 1.149 donacions, un xifra que duplica la del 2019

Avui l’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat ha visitat Gavà amb una carpa instal·lada a la plaça de Jaume Balmes i ho ha fet en una data molt especial, just quan l’entitat celebra el seu 20è aniversari.

El president de donants de sang del Baix Llobregat, Antoni Garcia Herrànz, ha explicat que “durant tot aquest any farem diverses activitats per celebrar l’aniversari . Estem demanant als ajuntaments la seva col·laboració per retre homenatge al donant anònim amb una estàtua o un monument. De moment s’ha fet a Corbera, a Molins y a Castelldefels”.

Des de la pandèmia els donants han demanar cita prèvia per fer la donació “això ha funcionat molt bé: la gent ve a l’hora que pot venir, no hi ha contactes ni cues i tot és molt més ràpid”.

L’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat no només recull donacions de sang “també teixits, plasma, llet materna, òrgans… tot el que pugui ajudar als que ho necessitin”.

L’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat va néixer a Sant Feliu de Llobregat i té per objectiu fer noves captacions per assolir uns nivells autosuficients en sang i derivats, Actualment es recullen prop de 17.167 bosses de sang a la comarca. A Gavà l’any passat es van comptabilitzar 1.149 donacions, un xifra que duplica la del 2019, que va der de 553, mentre que al 2018 n’hi va haver 536.