Les dones grans comparteixen vivències
Les dones grans comparteixen vivències

Un nodrit grup de dones de certa edat es van trobar aquest dimecres al nou Espai Sant Jordi de Gavà per compartir vivències en l’entorn laboral en el marc d’una tertúlia. La idea d’aquest acte, encabit en el programa del 8M, va partir de la presidenta de l’Associació de Dones Clara Campoamor, Carmen Garcia i l’objectiu, segons ha precisat la regidora de feminisme, Alba Riba, “és poder fer una fotografia de les trajectòries vitals d’aquestes persones que van viure uns anys on les dones patien desigualtats molt acusades”. Així, la trobada va servir per reflexionar sobre el seu paper en l’entorn domèstic i de feina i sobre les seves oportunitats i expectatives.

Riba precisa que “es tracta de persones que no ho han tingut facil, perquè moltes d’elles mai han pogut assolir aspiracions i no han pogut treballar, i si ho havien de fer, era només amb el permís de la seva família. Avui, que ja són grans, segueixen estan en inferioritat de condicions perquè, en no haver cotitzat prou en el seu dia, reben pensions minses, molt més baixes que els homes jubilats”

Alba Riba també posa en valor aquesta mena de trobades perquè, al seu entendre, “d’una banda són experiències que enrqueixen la gent jove, perquè les pot ajudar a crèixer, i per altra banda, perquè entre elles es crear una xarxa de suport i s’enforteixen vincles que contribueixen a fer-les més fortes”.