AMBici

Des del 2 d’agost el servei de bicicletes elèctriques de Gavà, AMBici, compta amb dues noves estacions: una al carrer de Montflorit, cantonada amb Sant Lluís (ben a prop de la Font Groga) i una altra a l’Avinguda Eramprunyà amb el carrer Joan I. Amb aquesta instal·lació la xarxa gavanenca suma ja 12 punts d’aparcament i recollida de bicis, distribuïts per tota la ciutat. La flota de bicicletes també augmenta, i les places de totes les estacions sumen ara la xifra de 220.

L’AMBici va arribar a Gavà el 4 de maig de 2023, després d’implantar-se amb èxit a altres municipis de la comarca. Es tracta d’un servei de bicicletes elèctriques compartides que va posar en marxa l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb l’objectiu d’oferir una alternativa sostenible a la mobilitat, tant a dins de la ciutat com entre localitats properes. Actualment, el trobem disponible a les poblacions veïnes de Viladecans i Castelldefels i a altres 10 poblacions, com Sant Boi, El Prat, Cornellà o Sant Joan Despí. D’aquesta manera, aquest servei afavoreix no només la mobilitat arreu de la ciutat, sinó també de la comarca.

A hores d’ara, a Gavà trobem estacions d’AMBici al nucli urbà i a la platja:

– RENFE Gavà

– Passeig Maragall

– Rambla

– Plaça Catalunya

– Ajuntament

– IES El Calamot

– Avinguda Eramprunyà – Joan I

– Can Tries

– Dues al monument de la Vela de Gavà Mar

– C-245 – Colomeres

– La Font Groga

Com funciona l’AMBici

  • El servei funciona durant 19 hores, des de les cinc del matí fins a les 12 de la nit, cada dia de l’any.
  • Per activar-lo, només cal registrar-se des del portal web www.ambici.cat o l’aplicació i escollir una de les tarifes disponibles. En aquesta aplicació es pot veure la disponibilitat de bicicletes, estat de càrrega, fer reserves a través d’un codi QR i informar d’incidències.
  • Aquest 2023, l’AMB ofereix un abonament promocional de 25 euros l’any, que inclou els primers 30 minuts de cada lloguer. A partir d’aquesta primera mitja hora, es paga 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
  • Si la persona usuària vol una targeta AMBici, haurà de pagar 6 euros addicionals però, en canvi, l’ús des de l’aplicació és gratuït.
  • A partir del 2024, la subscripció AMBici costarà 40 €/any.