Educ@cció
Zamorano, dirigint unes paraules al costat d'Igual

L’Espai Maragall ha acollit aquest matí una nova edició de la iniciativa Educ@cció, que pretén ajudar als joves estudiants a orientar el seu futur. La iniciativa parteix de Gavà Jove i de La Casa Gran, i ha aplegat al Maragall uns 400 estudiants de 1r i 2n de Batxillerat dels col·legis Santo Ángel, Immaculada Concepció, i dels Instituts Bruguers i El Calamot.

Ester Zamorano, tinenta d’alcaldessa d’Educació, ha dirigit unes paraules als joves assistents i els ha recordat que “prendre la decisió de què estudiar no és fàcil per vosaltres ni va ser fàcil per nosaltres en el seu moment. Segurament abans hi havia menys opcions i potser prendre aquesta decisió era més fàcil, però ara hi ha més oportunitats i això és positiu, però fa que decidir-se sigui més complicat, i per això estem aquí, per ajudar-vos”.

Zamorano ha assegurat als joves que “teniu més capacitat de la que vosaltres mateixos us imagineu”, i també ha destacat que “es tracta d’una decisió molt personal en la que no hi ha opcions millors o pitjors, el que us fa falta és informació”. En aquest sentit, Zamorano ha recomanat als estudiants que s’apropin a La Casa Gran per rebre aquest assessorament, ja que allà “hi ha uns professionals de l’educació magnífics que us poden ajudar”.

Per últim, la tinenta d’alcaldessa ha demanat als estudiants que no tinguin por “de tornar a plantejar una altra situació diferent de la que inicialment us havíeu plantejat, no passa res, això ho hem fet moltes persones i estem aquí i fem la nostra vida. Penseu que orientar una carrera professional no és fàcil, i d’aquesta decisió sortirà no només la vostra carrera professional sinó també la vostra vida, així que, si cal anar mirant altres opcions i anar reorganitzant-se al llarg de la vida, no passa res, vosaltres podeu”.

També ha dirigit unes paraules als joves Susanna Igual, inspectora d’Educació per Gavà i Begues del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Igual, com ha fet abans Zamorano, ha demanat als joves que siguin actius en la seva cerca d’informació: “No deixeu mai de fer preguntes si teniu dubtes sobre el que podeu fer en el futur. Ara hi ha moltes oportunitats i moltes opcions, podeu pensar d’una manera, però tenint tota la informació potser acabeu decidint altra cosa que no havíeu pensat”.

Igual s’hi ha referit també al concepte de fracàs per rebutjar-lo en aquests termes: “No tingueu por a equivocar-vos perquè qui no s’equivoca no creix, qui no cau no sap com s’ha d’aixecar. Un any que t’equivoques d’estudis i has de canviar no és un fracàs, sinó que és una inversió, ja que t’ha fet créixer i t’ha ajudat a aprendre que allò no era el que un pensava. No passa res, tot el viscut en la vida és una inversió, mai és un fracàs, i això ho heu de tenir molt clar”.

La jornada ha comptat amb una sessió de coaching a càrrec de Carles Ventura, i després els joves han pogut intercanviar opinions amb estudiants universitaris i de grau superior. Al vestíbul de l’Espai Maragall, a més, s’hi havia instal·lat com és tradicional uns estands d’informació d’alguns centres universitaris per tal que els joves gavanencs poguessin rebre informació de primera mà dels estudis sobre els quals estan interessats.