El camp 1 de futbol de can Torelló estrena gespa. Es tracta d’una de les millores encabides en el projecte de remodelació integral d’aquest equipament esportiu, pressupostat en 1.200.000 euros i que presenta diverses fases de reforma que s’allargaran fins a final d’any.

Aquest diumenge l’alcaldessa Gemma Badia va fer una visita a l’espai per constatar el resultat de les primeres feines executades i per comentar-ho amb alguns dels clubs que en fa ús. Així, segons va explicar Badia “a més, d’aquest primera renovació de gespa artificial, que ens ho havien demanat molt, també caldrà pensar en planificar el canvi del segon camp, també s’ha arranjat la zona d’esbarjo interior i de jocs infantils”.

Badia ha precisat que “les feines segueixen els terminis d’execució i el següent pas es habilitar una nova entrada, millorant les zones d’estacionament, una pavimentada i una amb sauló, per crear noves places, i prèviament habilitarem una nova rotonda a l’avinguda del Mar perquè els vehicles puguin fer un gir segur cap al nucli urbà”.

Un equipament més sostenible

Més del 50% de la inversió anirà destinada a la millora de l’eficiència energètica de l’equipament, que compta amb més de 2.500 usuaris d’escoles esportives i clubs locals de dilluns a divendres, i una mitjana d’un 1.000 durant els camps de setmana.

Aquest ús intensiu fa que la millora energètica se centri en l’aigua calenta per a les dutxes i en la il·luminació dels camps. Amb el finançament dels Fons Next Generation, se substituirà la caldera de propà per un sistema d’aerotèrmia, i es canvien les lluminàries exteriors i de l’edifici de serveis per LED.

A més, a la coberta de l’edifici s’instal·laran plaques fotovoltaiques que generaran bona part de l’electricitat necessària. Amb aquesta inversió es reduirà el consum energètic de l’equipament en un 55%.

També s’instal·laran aparcaments segurs per a bicicletes, aprofitant la connexió amb el carril bici que enllaça l’equipament amb el nucli urbà, l’estació de Renfe i Gavà Mar.

Gemma Badia ha posat de manifest que “aquesta és una obra molt esperada i dona resposta a diferents peticions de les entitats esportives i persones usuàries. Així, millorem l’accessibilitat i la mobilitat i canviem la gespa del camp 1. A més, millorarem l’eficiència”