El centre de simuladors BAA Training s'instal·la a Gavà
Interior del simulador

BAA Training, que ben aviat serà el centre de simuladors més gran d’ Europa, s’ha instal·lat a Gavà. Les instal·lacions que aquest dilluns van ser visitades per l’Alcladessa Raquel Sánchez i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, tenen una superfície de més de 5.000 m2, i ja compten amb el primer simulador operatiu, dels 11 que s’instal·laran en els propers tres anys.

Raquel Sánchez i el conseller Calvet van visitar les instal·lacions aquest dilluns

Amb aquesta capacitat disponible, l’empresa estarà preparada per donar cabuda al mercat europeu amb més de 50.000 hores d’entrenament en vol i oferir formació recurrent de pilots a aproximadament 1500 pilots anuals por simulador.

La inversió, que es farà en 3 anys i ascendeix a més de 68 milions d’euros, inclou: 60 M€ per la compra dels simuladors de vol; 2,5 M€ per a l’adequació de la infraestructura, i 6 M€ en dispositius d’entrenament de vol.

El centre ja té el primer simulador de vol complet d’Airbus A320 NEO. La seva ubicació es considera estratègica ja que es troba a Gava (al costat de la estacio de tren), a només 9 quilòmetres de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. El fet d’estar al costat de l’aeroport facilitarà la formació de molts pilots que aterraran a l’aeroport per a fer els cursos obligatoris que necessitin per a mantenir la llicència de pilot.

BAA Training, propietat del grup lituà Avia Solutions, segueix apostant per Catalunya, després d’iniciar la seva activitat a l’octubre del 2018 a l’aeroport de Lleida-Alguaire on actualment hi té la seva principal base d’entrenament per a la formació de pilots a Europa. A Alguaire té una mitjana de 165 alumnes l’any que venen d’arreu del món per a fer les pràctiques de vol a l’aeroport lleidatà amb les més de 21 avionetes que hi tenen ubicades. Aquesta escola fa una mitjana de 100 vols d’entrenament diaris. A més, aquest 2021 Avia Solutions ha creat una empresa de manteniment d’aeronaus també basada a l’aeroport de Lleida-Alguaire.