El CF Gavà a favor de suspendre temporada si no poden entrenar
Reunió de fa unes setmanes. Foto: FCF

El CF Gavà subscrit la carat que el col·lectiu de clubs de Primera Catalana ha enviat al president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, per advertir-li que “o s’entrena el 25 gener o la temporada sigui nul·la”.

En el document precisen que “degut a les restriccions sanitàries decretades pel Govern, cada cop és més difícil poder reiniciar la competició amb garanties, alhora que s’estan exhaurint els límits marcats per poder encabir la competició tal i com es va preveure per part del FCF”.

Entenen que “la voluntat de reprendre els partits el cap de setmana del 27 i 28 de febrer marcada per la FCF no deixa marge de recuperació fins al darrer cap de setmana de juny” i que “per poder preparar el retorn dels clubs per poder entrenar amb garanties cal que no hi hagin restriccions de mobilitat, poder formar i treballar amb els grups bombolla corresponents, la possibilitat de fer amistosos de pretemporada i poder atendre les indicacions de la pròpia RFEF de disposar almenys de 4 setmanes de marge per poder preparar la represa”

A més, els clubs avancen que “si es decretés suspensió nul·litat, demanem consensuar amb els clubs les mesures econòmiques adients envers les quantitats ja abonades pels clubs”. Així mateix reclamen un nou format per al futbol base.

Entre els 40 clubs cal significar que la unanimitat no és absoluta, però sí “majoritària”. En resum: “el 90% de clubs a favor que així sigui (36), 7,5% en contra (3) i una abstenció”.

Les tres excepcions diuen voler esperar, un altre va preguntar als seus jugadors (opinions dividides) i un tercer que només va dir NO sense raonar