El Consistori de Gavà referma el suport a la restauració local
El Consistori de Gavà referma el suport a la restauració local

L’Ajuntament de Gavà ha signat un conveni signat amb l’Agrupació de Restauradors de la ciutat amb l’objectiu de donar suport al sector. L’acord, entre d’altres coses, xifra en 14.000 euros la subvenció anual per a l’entitat.

Aquesta quantitat anirà destinada a finançar les despeses relacionades amb fomentar la fidelització de la clientela, la gestió de la web de l’entitat, la celebració d’esdeveniments per donar a conèixer els productes i productors locals, accions per promoure la digitalització del sector de la restauració local, així com a altres accions de comunicació i promoció pròpies per a la dinamització del sector mitjançant la contractació del serveis professionals especialitzats.

Recordar també que fora de conveni, mitjançant contractació directa, l’Ajuntament ha destinat també esforços econòmics a promocionar els restaurants de la ciutat amb el programa “Espàrrecs a la Carta a GastroGavà i una campanya de promoció del calçot de Gavà i restauració (els mesos abans de l’obertura dels restaurants en horari molt limitat).

L’Alcaldessa, Raquel Sánchez, ha agraït “l’esforç fet pels restauradors durant aquests mesos de pandèmia, ja que ha estat un dels sectors més daminificats, i malgrat tot heu demostrat un gran esperit de superació i voluntat per seguir apostant per implicar-vos en la vida ciutadana participant en diferents accions”.

Sánchez ha recordat que “seguirem treballant per fer de la nostra, una ciutat més sostenible i próxima i la restauració també ha demostrat que es mou en aquesta línia, apostant pel producte de proximitat i la implementació d’eines de digitalizació per millorar el servei”

El president de l’Agrupació de Restauradors de Gavà, Josep Maria Lluch, ha dit que de cara el futur, l’entitat es planteja, com a reptes, “crèixer amb nous associats i representar-los a tots amb l’objectiu de ser més forts establint sinèrgies. També volem col·laborar amb les entitats culturals i socials perquè creiem en la suma d’esforços. Així mateix, volem professionalitzar la vessant comunicativa per tal de fer arribar a tothom les nostres accions”.

Pla de treball de l’Agrupació de Restauradors per 2021

  • Campanya de comunicació “Canvia el xip” per captació de socis
  • Pla de màrqueting digital de l’ARG
  • Ampliació de la carta de serveis als associats
  • Organització d’esdeveniments: Vermut & Music, 3ª edició del Beach Market Gavà, 3ª edició de l’Oktoberfest del Baix Llobregat, activitat al Mercat de Sant Nicasi, Sopar Solidari amb la Marató de TV3.

Objectius dels convenis dins del PIRE

El vigent Pla d’Innovació i Reactivació Econòmica 2021-2023 és el full de ruta de l’Ajuntament de Gavà per a impulsar el ressorgiment econòmic i social de la ciutat en la seva etapa post-covid. Inclou diferents programes d’actuació i objectius estratègics per a fer-ho possible, on podem emmarcar aquest conveni amb el Sector de la Restauració de la ciutat:

  • Programa de Desenvolupament Econòmic Sostenible: Impulsar i promoure un model de desenvolupament econòmic compromès amb la sostenibilitat, l’equilibri i el reaprofitament de recursos.
  • Programa de Modernització del Sector Comercial: Redefinir i modernitzar el model comercial de Gavà atenent als nous vectors de proximitat, sostenibilitat, omnicanalitat i digitalització.
  • Programa de Promoció de la Ciutat de Gavà. Amb la Restauració com una de les ofertes més atractives del municipi.