El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona visita Gavà
El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona visita Gavà

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, ha estat aquest matí a Gavà per trobar-se amb l’alcaldessa i debatre temes de competència autonòmica que cal millorar al municipi.

La reunió, emmarcada en la ronda ordinària que des de la delegació es fa pels diferents municipis, ha estat, segons paraules de Morral, “prou profitosa” i “ha servit per intercanviar opinions, com ara les expectatives de vetllar per un creixement urbà equilibrat, les millores en temes relacionats amb ensenyament i seguretat i el projecte d’ampliació de la zona ZEPA a l’espai natural del Delta del Llobregat perquè aquest sigui compatible amb l’activitat agrària”.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, també ha fet una “valoració positiva” de la reunió “pel seu to afable i perquè s’ha evidenciat que hi ha un esperit de col·laboració i entesa”. Badia ha precisat que “hem centrat la conversa en alguns serveis que requereixen millores i altres que ja estan encarrilats com el nou ambulatori que, en qüestió d’un any, es començarà a materialitzar”. L’alcaldessa entén que “és un pas important”, però insisteix en què “cal comptar amb un servei d’urgències nocturnes”.

En temes d’educació, Badia ha dit que “sí bé estem satisfets amb l’ampliació de l’Institut Escola de Gavà Mar, cal millorar la tanca perimetral del centre perquè la que hi ha ara no és segura, i s’ha de seguir insistint en la reforma integral de l’Institut Bruguers”.

En temes de seguretat, l’Alcaldessa explica que “s’ha posat de relleu la bona col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal, que ja vam constatar en la passada Junta de Seguretat Local, la qual és del tot imprescindible per mantenir els bons nivells de seguretat que tenim”. Per altra banda, ha assegurat que “s’ha de seguir reclamant que es facin actuacions en diferents punts de la ciutat on es cometen actes delictius”.