El Gavà Dates tanca edició amb èxit de públic i moltes sorpreses
Un dels moments esbojarrats del Gavà Dates

El Gavà Dates ha tanca, aquest cap de setmana, la seva cinquena edició amb èxit de públic, després de tot aquest temps de pandèmia que ha afectat el desenvolupament normal de les activitats a la ciutat. Així, aquest 2022 Jordi Castejón i Sergi Barnes, de Visual Group Films, han pogut materialitzar de nou aquest festival interactiu que barreja cine, música, teatre i moltes sorpreses i que ja s’ha convertit en una cita esperada i ja consolidada a Gavà pels volts de Sant Valentí.

Entre les novetats de la present edició, a banda de l’habitual concurs de curtmetratges, és que, la propia organització va rodar Áfalo, un curtmetratge en directe que es va projectar en el mateix festival, on hi havia algunes parts prèvies, filmades al Museu de Gavà, i que es van completar amb imatges del públic assistent a l’Espai Maragall. La directora de la cinta  va ser la drag queen, La Megapubilla.

La Megapubilla

Premis

El concurs de curtmetratges ha comptat amb 4 cintes, dues de les quals eren estrangeres, concretament d’Alemanya i Noruega, centrades en l’amor en temps de Covid. Els títols seleccionats van ser “Positividad Tóxica”, “Roberto”, “Heartbreaker” i “Covid Love”. El jurat va estar integrat per Mònica Pérez, actriu, productora, directora teatral, guionista i escriptora; Cristian Casado, director i protagonista del curtmetratge “Estaba cantado”, guanyador del Premi del Públic Gavà Dates 2021 i Jordi Gelis, un dels responsables del Cine Club de Gavà. El guanyador, tant del premi del jurat, valorat en 100€ i patrocinat per l’Agrupació de Restauradors de Gavà, com el guardó del públic, també dotat en 100€ i patrocinat per Wow Gavà va  ser per “Roberto”, una cinta de 9 minuts dirigida per Carmen Córdoba, i que desde la seva estrena l’estiu passat, ha esta seleccionada en més de 320 festivals nacionals i internacionals i ha guanyat centenars de premis.

Carmen Córdoba amb la Megapubilla

Durant la vetllada també es va projectar un dels curts guanyadors en edicions anteriors.

Al hall de l’equipament els assistents es van poder fotografiar en un photocall dissenyat per l’artista Patri Gorgas, inspirat en el logo del festival que és un cor geomètric. La particularitat del un treball plàstic és que va ser un mural col·lectiu, on, emprant el lema: “Pintem l’amor, trenquem estereotips”, ara fa uns dies, la ciutadania que ho va voler va poder participar-hi expressant, amb un dibuix, una paraula o un símbol el seu concepte d’amor lliure.

La regidora Ester Zamorano, al photocall

També ha estat novetat d’aquest 2022 la promoció del certament on s’hi va implicar Wow Gavà amb performances teatralitzades en els aparadors de 4 establiments comercials de l’Illa del Centre.