Gavà defensa poder estimar lliurement

La ciutadania de totes les edats va poder participar, divendres a la tarda, en la creació d’un mural reivindicatiu a favor de l’amor lliure i sense estereotips dissenyat per l’artista local i membre de la comissió LGTB de la Casa Gran, Patri Gorgas.

L’acció va tenir lloc a la plaça Major i, la creació final, servirà com a photocall per als espectadors que, dissabte vinent, acudeixin el Gavà Dates, que se celebrarà a l’Espai Maragall. L’obra, segons precisa Gorgas, “empra colors cridaners i pastels que es complementen a partir de formes triangulars inspirades en el logotip del Gavà Dates, que és un cor amb formes geomètriques. Cada espai està pensat perquè la persona pugui plasmar els seu petit dibuix, símbol o missatge sobre com concep l’amor”.

Durant la tarda, i amb l’afany de promoure el Gavà Dates, es van fer diferents performances en 4 aparadors de comerços de l’Illa del Centre, una iniciativa que, segons precisa Sergio Barnes, un dels impulsors del festival, “ha estat possible gràcies a la col·laboració de Wow Gavà i ens permet fer arribar a la gent que passeja pel carrer l’essència d’un certamen molt eclèctic i difícil de definir, perquè barregem teatre, cine, música i moltes altres sorpreses. El festival que, enguany suma la seva cinquena edició, es presenta, segons Barnes, “molt bé, ja que a poc a poc es consolida i guanya seguidors fidels”.

Des de l’Ajuntament, la regidora delegada de LGTB, Alba Riba, ha fet una valoració “molt positiva d’aquesta acció que fomenta la col·laboració per promocionar el Gavà Dates i, a la vegada, amb la creació del mural es reivindica un amor igualitari per a tothom i es fa un reconeixement al col·lectiu LGTB defensant totes les formes d’estimar. Estem contents que el Gavà Dates es consolidi com un projecte amb futur i que Wow Gavà hagi volgut participar en el mateix”.