El grup veïnal que recull aliments estarà demà a MercaGavà

El grup de veïns i veïnes agrupats en la iniciativa ciutadana: “Recollida Solidària d’aliments, Gavà i voltants” segueix mobilitzat amb l’afany d’ajudar a les persones que ,arran d’aquesta crisi sanitària i econòmica estan resultant més colpejades. Aquest divendres, 4 de desembre, tornaran a muntar un punt de recollida de productes a MercaGavà, de 16 a 20 hores.

El grup assegura que ja ha donat assistència a “unes 100 famílies, principalment en dues tongades, una en ple confinament i l’altra en aquesta segona onada de la pandèmia”.

L’origen d’aquest moviment veïnal es troba en un grup de Facebook anomenat “No quiero tirarlo” que actualment té prop de 5.000 usuaris. El grup acull, a més de veïns de Gavà, de poblacions del voltant com ara Castelldefels, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat. Aquest grup es va activar abans de la pandèmia per establir un sistema d’intercanvi d’objectes que els usuaris ja no necessitaven i volien donar abans de llençar-los. Però amb l’arribada de la pandèmia “això va canviar i de cop i volta la gent va començar en aquest grup a demanar menjar, bolquers i llet en pols per a nens, aquest canvi va ser molt ràpid i molt dramàtic”.

Al començament de la segona onada “el grup va decidir també mobilitzar-se per recollir productes de primera necessitat presencialment i van fer recollides a MercaGavà els passats dies 5 i 26 de novembre.

El grup també ha fet saber a través de les xarxes socials la necessitat que “algú amb furgoneta o camioneta faci uns portes solidaris des del Banc d’Aliments Fruita i Verdura de Mercabarna i un altre des de la Fundació Espigoladors, dimecres vinent, 9 de desembre, al matí”. Així, precisen que han rebut “la donació de menjar fresc”, però no els cal “la manera d’anar-lo a recollir i transportar-lo des dels punts de donació al d’emmagatzematge”.

Les persones interessades poden contactar amb Montse Català, al telèfon 652 330 457.