El nou Cartipàs Municipal entra en vigor el proper 1 de setembre

Gemma Badia ha presentat avui el decret que estableix el nou Cartipàs Municipal, després de la seva elecció al Ple celebrat el 12 de juliol, els canvis entraran en vigor el proper 1 de setembre.

Badia ha explicat que “després del relleu a l’alcaldia, arriba la necessària reestructuració del govern municipal i el nou Cartipàs respon tant en les persones com en les competències a les necessitats que hem d’afrontar en aquesta segona part del mandat municipal”.

L’alcaldessa Gemma Badia amb els tinents i tinentes d’alcaldessa

L’alcaldessa ha definit el Cartipàs com “equilibrat, parlat i consultat amb el meu govern, estructurat i sobretot integrat per un grup de persones amb ganas de treballar, de fer-ho bé i d’il·lusió pel projecte i per la ciutat”.

L’Alcaldia s’atribueix la direcció sobre polítiques feministes, manté  les atribucions de l’Oficina de Projectes Estratègics i es reserva les polítiques de seguretat i direcció de la Policia Municipal.

L’alcaldessa ha aprofitat la presentació del cartipàs per definir els objectius de la segona part del mandat “primer la ciutadania, les persones són la prioritat i això requereix de la nostra escolta activa que es reforçarà des de les regidories de barri i a partir d’aquest gran objectiu treballarem en la recuperació de la ciutat que ha patit les conseqüències de la pandèmia i en l’execució de les inversions per deixar el màxim de projectes enllestits tot i que alguns traspassaran el mandat”.

Jordi Tort segueix com a primer tinent d’alcaldia i portarà l’àmbit de Governança, Gestió Interna, Desenvolupament Econòmic Sostenible i Projecció de la Ciutat.

En aquest àmbit s’hi unifiquen les actuacions en matèria de gestió interna i finances de l’Ajuntament i també de Promoció Econòmica.

José Manuel Vara serà, en aquest àmbit, regidor de Gestió Interna i Serveis Generals. Alba Riba s’ocuparà de la regidoria de comerç i  Cristina Agustí serà la regidora de Govern Obert i Participació Ciutadana.

Rosa Maria Fernández serà la tinenta d’alcaldia responsable de l’àmbit d’urbanisme, Habitatge, Obres i Sostenibilitat Ambiental. Es desfà el que es va decidir fa uns mesos i recupera el desenvolupament del Programa d’Inversions d’Obres Municipals.L’única Regidoria d’aquest àmbit és Mercè Campodarve, que portarà d’educació i Sensibilització Mediambiental, com fins ara.

Èric Plaza deixa les competències d’igualtat que tenia fins ara i les canvia per l’Àmbit de Manteniment i Qualitat de l’Espai Públic i els Barris, que aglutina el conjunt d’accions per garantir la qualitat, neteja i bon estat de carrers i places. D’aquest àmbit depenen la regidoria delegada de Manteniment de Barris, Civisme i Convivència a càrrec de Julio Tenorio i la regidoria delegada de Salut Pública i Animals que portarà Alba Riba.

Finalment Ester Zamorano és la quarta tinença d’alcaldia seguirà en mans d’Ester Zamorano, que incorpora les polítiques d’igualtat i joventut a l’Àmbit de Benestar, Educació i Cultura.

Les regidories adscrites son la d’Inclusió Social, que portarà Mercè Campodarve i la triple regidoria d’LGTB i feminsme, de joventut i de Drets Humans, Salut Comunitària i Cooperació, que passen a mans d’Alba Riba. Completen el cartipàs, Luis Guitart com a regidor d’Esports, Mediació i Nova Ciutadania i Cristina Agustí que portarà també Serveis Socials i Gent Gran.

Les regidories de barri s’estructuran en el nou Cartipàs amb Jordi Tort com a regidor d’Ausiàs Marc, can Ribes i Les Panes; Rosa Maria Fernandez com a regidora de barri de can Tintorer, can Pere Bori i Gavà Mar; Èric Plaza com a regidor de barri de La Sentiu i Bruguers; Ester Zamorano regidora de barri del Centre, can Serra i Balet i Àngela Roca; Julio Tenorio regidor de barri de ca n’Espinós, can Tries, Barceloneta i Les Ferreres i Alba Riba regidora de barri de Bòbiles-Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa.

La Junta de Govern Local que presideix l’alcaldessa està integrada per Jordi Tort, RosaMaria Fernández, Èric Plaza, Ester Zamorano, Alba Riba, Julio Tenorio i Luis Guitart.