Benvinguda als nous treballadors i treballadores dels Plans d'Ocupació Municipal
L'alcaldessa, Raquel Sánchez, ha saludat avuit a les persones que es van incoporar l'octubre passat als diferents programes

L’Ajuntament va contractar l’any passat un total de 71 persones a l’atur a través dels Plans d’Ocupació Municipals, els plans es can posar en marxa conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes, d’una durada d’entre 6 i 12 mesos, han servit per reforçar els diferents àmbits del consistori, en els quals les persones contractades desenvolupen tasques d’auxiliar d’administració, personal tècnic, serveis comunitaris o peonatge.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha saludat avuit a les persones que es van incoporar l’octubre passat als diferents programes i avui han tingut una sessió informativa sobre la protecció de dades. Raquel Sánchez ha posat en valor aquests programes que “d’una banda permeten a moltes persones incorporar-se al món laborar i millorar la seva capacitació i, a la vegada, els permet fer un servei a la ciutat a la vegada que els facilita la seva incorporació al món laboral”.

Aquests tipus de contractes són fruit dels plans d’ocupació municipal, programes destinats a persones en situació d’atur pertanyents a col·lectius que generalment tenen dificultats per trobar feina. L’Ajuntament, amb la col·laboració d’altres institucions supramunicipals, promou aquestes contractacions que aporten als i les participants experiència professional, així com una millora en les seves competències personals i tècniques. Es posa especial èmfasi en impulsar la contractació de persones en atur de llarga durada, amb discapacitat, majors de 45 anys, joves i dones.

El programa Joves en Pràctiques es destina a la contractació directa de joves a l’atur d’entre 18 i 29 anys beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil de la Unió Europea durant 6 mesos.

El programa Enfeina’t va destinat a persones en situació d’atur de llarga durada, a les quals se’ls ofereix la possibilitat de contractació en empreses durant 1 any a més de sessions complementàries d’orientació laboral, acollida i acompanyament.

El Programa complementari de millora de l’ocupabilitat està orientat a persones a l’atur, establint prioritat per a les persones pertanyents a col·lectius vulnerables. Inclou formació professionalitzadora.

El Pla de Xoc a l’Atur: ofereix contractació per a persones a l’atur per un període de 8, 9 i 12 mesos, amb formació i acompanyament.

 El programa Treball i Formació té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través d’accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

 I finalment, Treball als Barris inclou accions ocupacionals adreçades a les persones residents als barris de Can Tries i Ca n’Espinós de Gavà.