El Ple a favor de dignificar el treball a la llar
El Ple a favor de dignificar el treball a la llar

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat per unanimitat una declaració política presentada per Podemos on “s’insta al Govern d’Espanya a la ratificació del Conveni 189 de l’OIT sobre el treball a la llar tan aviat com sigui possible reprendre la normalitat de l’agenda política”.

El text recorda que “fa 10 anys es va adoptar el Conveni 189 sobre treball decent de les treballadores domèstiques” però “Espanya encara no ha ratificat aquesta normativa internacional ni ha incorporat a la seva legislació interna l’accés a la protecció d’atur del col·lectiu, l’únic grup de treballadors que no disposa d’aquest dret”.

Així, el sector “lluita per l’equiparació en drets amb la resta de treballadors”, un sector que, a més, està “altament feminitzat ja que el 97% de les treballadores de la llar són dones, i te una gran presència de població estrangera”.

Des del PP, la seva portaveu, Mónica Parés, creu que “és essencial dignificar aquestes feines, majoritàriament ocupades per dones” i que durant la pandèmia “encara s’han precaritzat més” per això reclama que “sigui el govern d’Espanya qui hi posi solució”.

Des de Junts per Gavà, el seu portaveu, Isidre Casas, assegura que “les condicions de treball del sector són injustes i hi ha desempar en cobertures”, i demana que “l’Estat ho resolgui amb veritable voluntat política”.

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez, lamenta que “la pandèmia serveixi d’excusa a l’Estat per no equiparar els drets, ja que ho van prometre al febrer del 2020, i encara no ho han regulat”.

Des d’ERC, el seu regidor, Miquel Rosselló també apuntat com a responsable al Govern d’Espanya i li demana que “dignifiqui les condicions d’aquest sector o almenys no posi pals a les rodes si Catalunya decideix aplicar mesures”

Des del PSC, el seu portaveu, Jordi Tort, es mostra a favor “d’equiparar els drets del sector en matèria de seguretat social i laboral”, i espera que “el conveni es ratifiqui com més aviat millor”.