Podemos
Miguel Herrera i Estela Ortega, regidors de Podemos a Gavà

Podemos (PODEMOS) presentarà una moció en el proper Ple Municipal on “s’insta al Govern d’Espanya a la ratificació del Conveni 189 de l’OIT sobre el treball a la llar tan aviat com la situació d’emergència sanitària quedi resolta i sigui possible reprendre la normalitat de l’agenda política”.

Amb aquesta moció, els morats volen que es reconegui la tasca que desenvolupen les treballadores de la llar. L’Organització Internacional del Treball, OIT per les seves sigles, “fa 10 anys va adoptar el Conveni 189 sobre treball decent de les treballadores domèstiques”. Segons expliquen des de Podemos, “Espanya encara no ha ratificat aquesta normativa internacional ni ha incorporat a la seva legislació interna l’accés a la protecció d’atur del col·lectiu, l’únic grup de treballadors que no disposa d’aquest dret”.

La formació morada insisteix en què, des de l’aprovació d’aquest Conveni 189, el sector “lluita pel seu reconeixement i per l’equiparació en drets amb la resta de treballadors de qualsevol altre àmbit”. A més, Podemos destaca que aquest sector està “altament feminitzat ja que el 97% de les treballadores de la llar són dones, i te una gran presència de població estrangera”.

La moció que presenten els morats també insta al govern de la Generalitat a “impulsar, en quant sigui possible i atenent a l’actual situació sanitària, les mesures que ajudin a la normalització laboral d’aquest sector a Catalunya”.