El Ple a favor de vigilar els nivells de contaminació ambiental
El Ple a favor de vigilar els nivells de contaminació ambiental

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat per unanimitat una declaració política presentada per ERC, amb esmenes del PSC, on s’insta a la Generalitat, a la Diputació i a l’Àrea Metropolitana a col·laborar per “elaborar i aplicar el Pla Qualitat de l’Aire de l’Àrea Metropolitana de Barcelona 2021-2026, i un informe de la situació actual de les estacions de la XVPCA, per assegurar que es compleixi la legislació ambiental europea en relació a la qualitat de l’aire”. També proposa aprovar els convenis de col·laboració interadministratiu pertinents i millorar la transparència de les dades i l’evolució de la contaminació atmosfèrica i publicant l’estat de la contaminació en els moments d’episodis importants, així com també anualment”.

Segons ERC “un dels reptes inajornables i urgents que han d’assumir les administracions públiques és minimitzar la contaminació atmosfèrica derivada del trànsit i d’altres activitats humanes, com l’activitat industrial”. A més, segons el grup municipal, “amb la finalitat de protegir la salut i el medi ambient, la legislació ambiental europea és força estricta en el combat d’emissions contaminants, en assegurar la qualitat de l’aire, reduir les emissions, i exigeix l’indispensable avaluació i mesura de la qualitat de l’aire i garantir que la informació sigui transparent per a tota la població”.

Des del PP, la seva portaveu Mónica Parés, considera que la proposta “és urgent i necessària” i que “cal passar a l’acció com més aviat millor”.

Des de Junts per Gavà, el seu portaveu, Isidre Casas, tot i estar a favor de la proposta assegurava que “totes aquestes accions exposades ja estan en marxa i existeix una bona coordinació entre administracions”,

Des de Podemos, la seva regidora, Estela Ortega, assegura que “la contaminació ambiental és un problema greu que causa moltes morts a l’any”, raó per la qual “calen accions per mesurar i millorar la qualitat de l’aire, i que la informació arribi a tothom en temps real”.

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez, manifesta que “cal afrontar la situació”, i per això va mostrar-se “a favor de totes les accions que vagin en aquesta línia”.

Des del PSC, el seu portaveu, Jordi Tort, entén que el repte ambiental “és una prioritat que no pot esperar” i on “cal la implicació de tots”, però ha precisat que “la competència és de la Generalitat i no es pot passar la pilota ni a l’AMB, ni als ajuntaments”.