El Ple aprova el pressupost del 2018

El pressupost es va aprovar a la sessió plenària del mes de gener. El tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, va definir-lo com una eina que “estem segurs que ens ajudarà a donar un pas endavant per tenir una ciutat més dinàmica, verda, respectuosa amb el medi ambient, preocupada per la ciutadania, amb una educació de qualitat i amb més oportunitats i més justícia social per a tothom. Els que prioritzin Gavà i la seva gent, no poden estar en desacord amb aquest pressupost”.

El regidor de CiU, Antoni Rafanell, va argumentar el seu vot en contra, “perquè el pressupost es limita a ser un copiar i enganxar del d’altres anys” i lamenta “que no s’inverteixi prou en polítiques de benestar per ajudar als més vulnerables, ni en sectors com la indústria, el comerç i el turisme la qual cosa està convertint Gavà en una ciutat dormitori”. Altres raons  són “que el govern municipal és gent que està encapçalant el 155 i no vol deixar que Carles Puigdemont sigui president de la Generalitat perquè Pedro Sánchez ho ha parlat amb els del PP”.

El portaveu de CiU i membre del govern municipal, Ramon Castellano, va qualificar els pressupostos com “un impuls a l’estat del benestar, la promoció econòmica basada en el petit empresari, el botiguer o el comercial, als que dediquem molts esforços. Ho hem fet els regidors de CiU durant aquests dos anys i mig, fomentant l’ocupació i l’atenció a les persones, a la joventut, a la gent gran i als col·lectius de risc, promocionant la cultura i preservant la identitat nacional catalana a Gavà”.

La portaveu del Partit Popular, Mónica Parés, va destacar que “estem davant del penúltim pressupost del mandat i veiem que continua amb la mateixa tònica de no baixar impostos i de despeses innecessàries. A més, el pressupost de l’any passat no va ser real i caldria un major coneixement de la realitat de la ciutat per evitar constants modificacions mensuals del pressupost.

El regidor de Gavà Sí, se Puede, Juan Carlos Bondia va explicar que “hem elaborat un dossier d’emergències socials per a Gavà, ens hem reunit en cinc ocasions per trobar un acord amb el govern municipal que no ha estat possible perquè la nostra prioritat és escoltar la gent i fomentar pràctiques que benificiin la qualitat de vida dels veïns i veïnes. He donat el temps suficients per estudiar les nostres propostes i per tal que aportessin les seves opinions, però creiem que el govern no té en compte les prioritat de les mesures socials que necessita la ciutadania. GSSP va presentar 16 esmenes entre elles la construcció d’una escola bressol, ajudes per al lloguer d’habitatges i difusió de la borsa de lloguer.

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Albert Massana, va explicar el vot negatiu del seu grup “ja que aquest pressupost no indica un projecte nou, és un projecte continuista d’un model de ciutat que ha caducat. En general, aquests pressupostos segueixen sense mostrar un model de ciutat propi sent el denominador comú: el que dia passa, any empeny”.

El portaveu de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez va explicar que “l’oposició ha de ser constructiva i amb aquest esperit hem analitzat la situació i des de Ciutadans Gavà considerem fonamental que es doti a la ciutat d’un pressupost que prioritzi el benestar i els serveis que reben els ciutadans i ciutadanes i la millorar de tots els nostres barris. Ciutadans ha aportat a aquest pressupost mesures com l’increment de la plantilla de la policia municipal i més recursos econòmics per a Creu Roja, Adisga, l’aniversari de la Casa de València, el servei de neteja de Presec, la partida d’arranjament de carrers i l’actuació per millorar la seguretat de l’accés de la c-245 al Camí Ral”.

El portaveu del PSC, Miquel Àngel Ds el reflexexr el pressupost “‘ cruilaartida d’al i mñque reben els ciutadans i ciutadanes i la millora de tots els nostres barríaz va defensar el pressupost “que compta amb la confiança que ens va atorgar la ciutadania de Gavà i és el reflex d’un projecte de ciutat i de transformació que genera confiança entre les entitats o els sectors econòmics de Gavà”.

Abans de la votació, el Tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia va informar de la incorporació de dues de les esmenes presentades pel grup de Gavà Sí, Se Puede, una per fer promoció de la borsa de lloguer i l’altra per fer promoció de l’escola pública.