El Ple aprova inicialment el pressupost municipal del 2023
El Ple aprova inicialment el pressupost municipal del 2023

El Ple municipal, en sessió extraordinària ha aprovat, de manera inicial el pressupost de l’Ajuntament per al 2023, una xifra que ascendeix a 61 milions d’euros, el que suposa un increment del 4,6% respecte als actual i que segons va afirmar el tinent d’alcalde de Gestió Interna i Desenvolupament Econòmic, Jordi Tort “permeten garantir i millorar les polítiques de benestar, manteniment de l’espai públic i la seguretat ciutadana” a la vegada que “impulsen els projectes recollits al Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Gavà, i, tot això, sense incrementar la pressió fiscal, ja que seguim congelant taxes, i continuant reduint el deute i posant l’accent en les polítiques progressistes, que generen igualtat i cohesió, i en la vocació transformadora”.

Tort precisa que “el 30% de la despesa consolidada es destina a les polítiques adreçades a garantir el benestar de les persones i el 23% al manteniment de la ciutat i en el capítol d’inversions destaca “la reforma integral de l’avinguda Eramprunyà i la plaça, el tercer Centre d’Atenció Primària a Can Ribes la construcció d’una piscina pública descoberta a Ca n’Horta, la Ciutat Esportiva de Can Torelló, el Centre de Mar i Escola Nàutica i un nou equipament esportiu a les Massotes

Posicionaments polítics

Els grups de l’oposició van lamentar que la proposta de comptes “no s’hagués enviat amb prou antelació per poder ser estudiada i esmenada”.

El regidor no adscrit, Miguel Ángel Ibáñez, que va votar en contra assegurant que “són uns comptes continuistes i poc realistes, que no fan cas a l’informe financer i que, com passa sempre, obligarà durant l’any a fer modificacions de crèdit per poder fer front a les necessitats”.

Podemos també va votar en contra. El seu portaveu, Miguel Herrera, qualifica els comptes de “mentiders” encabint projectes acordats fa temps amb ells, com l’escola bressol on, precisen, “vam fer un vot de confiança i encara està per fer”. També diu que “no és cert que hi hagi més despesa social”.

Ciutadans, que també s’hi va oposar va argumentar de veu del seu portaveu, Francisco Gavilán, considera que són una comptes que “no afronten les necessitats reals, perquè la ciutat està bruta i no s’incrementa el pressupost a PRESEC, desapareix la partida d’asfaltat i es redueix en 18.000 eros la partida al SIAD, per no parlar de la llar d’infants que sembla l’obra de la Sagrada Família”

La resta de formacions es van abstenir. La portaveu del Partit Popular, Mónica Parés creu que “els comptes, a més de pecar de manca de previsió responen més als capricis de Pedro Sánchez que a les necessitats de Gavà ja que caldrien que fossin més socials, amb rebaixes fiscals i ajuts als emprenedors”.

Des de Junts per Gavà, el seu portaveu, Isidre Casas, recorda que el seu grup defensa les “polítiques socials i culturals i el suport a les entitats” i tot i que entén que “els comptes són continuistes i poc realistes” opta per l’abstenció perquè “fem política en positiu”.

ERC, de la seva banda, també es va abstenir precisant que “es tracta de l’aprovació inicial”