El Ple aprova la proposta de Podemos del Pacte estatal per dret a la vivenda

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat la declaració política presentada per Podemos “a favor de la creació d’un Pacte d’Estat pel Dret a l’Habitatge”. La formació morada es mostra “preocupada per l’elevada xifra de desnonaments” que creu que “cal aturar”, i després d’admetre que “amb a la Covid-19 el tema s’ha agreujat”, precisen que “l’accés a la vivenda és un problema llunyà, fruit de e 40 anys de mala gestió política”. Podemos defensa “les noves mesures aprovades pel Govern estatal de PODEMOS i PSOE” però creuen que cal anar més enllà i per això proposen “un decàleg de mesures que passi també per la cooperació entre totes les administracions públiques i actors socials i polítics”.

El PP, que es va abstenir, argumentava el posicionament ,de veu de Mer superar el problema es clau e vam presentar abans de la pandpemia un llista de mesures similays a les exposades i crreuq eperónica Parés, precisant que “els populars ja vam presentar abans de la pandèmia un llistat de mesures similars a les exposades” i creu que “per superar el problema és clau la voluntat de consens” i creu que “Podemos no la té”.

Junts per Gavà va votar a favor. El seu portaveu, Isidre Casas, tot i estar d’acord en què “aquest és un problema greu estructurals” creu que “no s’ha d’usar per fer electoralisme” i que “més que un pacte calen compromisos que passin pel consens i la inversió en polítiques actives per garantir el dret de tothom a un habitatge digne”.

Ciutadans, que va optar per abstenir-se, precisava, de veu del seu portaveu Miguel Ángel Ibáñez, “no compartir la utilitat d’algunes de les mesures proposades” i demanava que “siguin PSOE i PODEMOS els qui les aprovin al congrés ja que estan governant”. També ha criticat al govern català perquè “no ha complert, ni de lluny, amb les quotes promeses de construcció d’habitatge públic tot i haver-no establert per llei” i ha preferit “gastar en el Procés”.

ERC, que van votar-hi a favor, assegurava que “l’emergència habitacional és un dels problemes més greus i estructurals de la nostra societat”. La regidora, Marta Jiménez, creu que “calen mesures avalades amb pressupost i el treball conjunt de les administracions per cercar-hi solucions”.

Finalment, el PSC, que també van votar que sí, comparteixen la idea que “s’ha de treballar conjuntament”. El portaveu del grup, Jordi Tort, assegura que “és responsabilitat de tots els ens que es compleixi amb el que diu la Constitució i tothom tingui dret a un habitatge digne” i ha defensat “les polítiques municipals en matèria d’habitatge social amb reserves de sòl, per aquesta finalitat, amb els plans urbanístics de Ponent i l’Espai Roca”.