El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha provat, en la seva sessió ordinària d’aquest mes de febrer, tres declaracions polítiques. Una d’elles va ser presentada, de manera conjunta, pel PSC i GSSP donant “suport a la vaga feminista del 8 de març”. El text, que no va rebre vots en contra, defensa “la igualtat real” entre homes i dones i “denuncia el masclisme, la violència contra les dones i la precarietat laboral femenina”, entre d’altres. Segons el portaveu del PSC, Miquel Àngel Diaz, “amb aquesta acció es vol posar en valor el treball de les dones” i conscienciar que “si aquestes s’aturen, el món s’atura”. El portaveu de GSSP, Miguel Herrera, recordava que “el pacte d’estat s’ha de tirar endavant immediatament i amb prou recursos que permetin polítiques eficaces que, entre d’altres coses, suposin implementar plans d’igualtat a les empreses que acabin amb la bretxa salarial i l’assetjament sexual”. Des de CiU, Antoni Rafanell, assegura que “la reivindicació és de justícia, i cal superar aquesta societat patriarcal”. Des d’ERC, Marta Jiménez, també denunciava les injustícies en l’àmbit laboral i, tot i donar suport a l’aturada de dues hores, considera que “la importància del tema mereix una vaga sencera”. Per contra, CS i PP van optar per abstenir-se, en considerar que “la vaga no resol res, és simple “postureig”. El que cal és legislar per assolir la igualtat real”
Una altra declaració política que va prosperar va ser la presentada pel PP demanant que “el consistori doni suport a la demanda d’equiparar els salaris de tots els servidors de l’odre públic”, en entendre que “és una reclamació històrica i ara es pot fer donada la situació de tímida recuperació econòmica”. El punt, amb esmenes incorporades de GSSP, PSC i Cs, va obtenir el seu suport. Per contra, ERC i CiU s’hi van oposar. Tot i votar-hi a favor, el portaveu de GSSP, Miguel Herrera, considera “populista que aquesta demanda històrica de l’esquerra a Espanya la presentin els populars quan ja ho podrien aplicar perquè governen”. Des del PSC, Miquel Angel Diaz, assegura que “és de justícia democràtica aquesta la igualtat retributiva” i des de Cs, Miguel Ángel Ibáñez, defensa que “a igual treball, igual salari”. Des d’ERC, Andreu Pérez, s’hi oposa perquè “aquesta no és la nostra policia” i demana que “marxin les forces d’ocupació”. Finalment, des de CiU, Antoni Rafanell precisa que “el que caldria és que les forces de seguretat demanessin perdó per la repressió de l’1 d’octubre”.
Un tercer text va ser el presentat per ERC, amb la incorporació d’esmenes del PSC, “exigint al Ministeri d’Hisenda que aturi l’ofec a les institucions culturals catalanes i els mitjans de comunicació públics, renunciant a la nova i forçada interpretació que està fent de la llei de l’IVA per recaptar més impostos”. La declaració política fa referència “a la decisió del ministre d’exigir que s’aboni l’IVA corresponent a les subvencions rebudes de la Generalitat, considerant que estan vinculades al preu del producte”, i consideren que “respon a una interpretació forçada de la normativa”. El punt va prosperar amb el “sí” del PSC, que considera que “la mesura vol perjudicar les institucions culturals”, de GSSP, que acusa als populars “d’atacar la cultura catalana per treure rèdit polític” i de CiU, que ho qualifica de “violència a la identitat del poble català”. Tant Cs, com PP, van votar-hi en contra, els primers perquè no accepten que “la defensa de la cultura suposi eximir-la de pagar impostos”, i els segons, perquè defensen que “es tracta d’una qüestió tècnica d’obligat compliment europeu”.