El Ple reclama a la Generalitat que inverteixi en els espais naturals
Jordi Tort

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat per unanimitat una declaració política presentada pel PSC on es demana a la Generalitat que “compleixi amb les seves obligacions i inverteixi el que ha compromès per fer el correcte manteniment dels espais naturals metropolitans, es especial a la zona del Delta del Llobregat”.

Segons el text la seva “deixadesa ha obligat al món local ha assumir amb escreix i responsabilitat les tasques orientades a la planificació i gestió d’aquets espais, dins i fora de l’àmbit dels consorcis raó per la qual es demana a les Conselleries que “assimilin l’aportació de la Generalitat a la mateixa quantitat que aporta el mon local, garantint per part del govern el 75% dels recursos econòmics en el cas del consorci del Delta, per la seva especial situació com a Xarxa Naturai que facin “una dotació de vint milions d’euros en cinc anys, per destinar aquests recursos a realitzar inversions en aquests espais naturals

El regidor no adscrit, Miguel Ángel Ibáñez, considera que “és hora que la Generalitat atengui aquesta competència i no hagi de ser el món local qui ho assumeixi”.

Des del Partit Popular, Mónica Parés, també lamenta “la deixadesa de la Generalitat, una actitud que amb aquest govern no sorprèn”i considera “essencial que s’atenguin aquestes necessitats, amb especial atenció al Parc Agrari”.

Junts per Gavà, de veu del seu portaveu, Isidre Casas, va admetre que “el consorci del Delta està infrafinançat” i que “aquestes demandes són lícites i necessàries però també va recordar que “el deute d’Espanya amb Catalunya impedeix que el Govern pugui fer front a tots els compromisos”.

Des de Podemos, el seu portaveu, Miguel Herrera, tot i votar a favor, considera que “el text presentat pel PSC és hipòcrita perquè parlen de defensar la natura quan en realitat la volen destruir amb el Pla de Ponent”.

Des de Ciutadans, el seu portaveu Francisco Gavilán, lamenta “la deixadesa del govern independentista que no mira ni pel medi ambient, ni per donar resposta a les necessitats reals de la societat catalana”.

Finalment ERC, que també va donar-hi suport, va precisar, de veu del seu portaveu, Miquel Roselló, que “si bé és cert que cal complir els acords, el text té imprecisions perquè les quantitats que s’han dit no són certes, i perquè, si bé ens preocupa el medi ambient no es port demanar a l’actual govern que faci el que altres no han fet durant anys”.