El PSC del Baix Llobregat amb el 8M
El PSC dona suport al manifest a favor de fer més polítiques feministes per la comarca.

El PSC del Baix Llobregat ha presentat el manifest socialista del 8 de març, Dia Internacional dels Drets de les Dones.

El Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda ha dit que “El PSC és un partit feminista, les seves polítiques estan dirigides a construir com més aviat millor la igualtat entre homes i dones. Les polítiques feministes sempre han estat a la nostra agenda.” A més ha recordat que “de cara al 8M volem convidar a la ciutadania a participar en els actes dels ajuntaments per tal que tothom prengui consciència de la necessitat d’avançar a una societat igualitària”.

Poveda ha demanat urgentment al govern de Catalunya que faci polítiques feministes, recordant que “a la nostra comarca 3 dones i una nena han estat assassinades durant aquest any. Volem que la Generalitat es personifiqui com acusació particular davant aquests fets, perquè Catalunya mereix que el seu govern s’impliqui legislant contra el masclisme, tal com està fent el govern de Sánchez a l’Estat.”

Gemma Badia, Secretària de Polítiques Feministes de la federació ha insistit que “la nostra comarca és bandera de municipis declarats obertament feministes. Tenim el compromís de desenvolupar polítiques feministes i conscienciar a la ciutadania del problema del masclisme i la necessitat de coeducar per intentar que les generacions que venen tinguin ja una cultura de la igualtat ferma i marcada”.

Badia també ha assegurat que “la dreta més reaccionaria intenta que fem passos enrere, no ho permetrem, raó per la qual, des del PSC hem teixit una xarxa entre els municipis per evitar el tancament dels jutjats de VIDO, i ho hem aconseguit. Ara necessitem un nou SIE al nord de la comarca, noves cases d’acollida, que els recursos continuen endavant i per això continuarem ferms contra les retallades de drets de les dones.”

Per últim Badia ha remarcat que “les dones som la meitat de la població, el 2020 no ens podem trobar així, necessitem la complicitat dels homes i avançar en el Feminisme. Els i les socialistes ho tenim molt clar, som una comarca que fa bandera de la sororitat i de la lluita del feminisme i continuarem així.”