El Sharma Climbing de Gavà, triat per provar el format olímpic
Una de les parets d'escalada del Sharma Climbing

La Federació Internacional d’Escalada Esportiva (IFSC) ha anunciat que el rocòdrom Sharma Climbing de Gavà acollirà una competició per començar a provar el sistema de competició olímpic que combina búlder i dificultat dissenyat per a París 2024 .

El nou sistema per als propers Jocs inclou importants diferències respecte al que es va usar l’estiu passat a Tòquio 2020. En els Jocs de la capital japonesa, l’escalada solament va comptar amb un set de medalles, amb el que el sistema de competició havia de combinar les tres disciplines: velocitat, búlder i dificultat. En els Jocs de la capital francesa, no obstant això, l’escalada comptarà amb dos sets de medalles: un exclusiu per a la velocitat i l’altre per a la combinació de búlder i dificultat.

Només per a escaladors espanyols

Una particularitat destacada de l’esdeveniment que es disputarà en el Sharma Climbing Gavà és que solament estarà obert a la participació d’escaladors espanyols. La IFSC precisa que “el medallista d’or de Tòquio 2020, Alberto Ginés, encapçalarà la nòmina” de participants. Això sí, la prova comptarà amb la presència de tres importants integrants de l’organigrama tècnic de les competicions internacionals d’escalada esportiva: Tim Hatch (com a president del jurat), Remi Samyn (equipador cap de búlder) i Jan Zbranek (equipador cap de dificultat).

El programa de l’esdeveniment de Sharma Climbing disputarà la seva fase de classificació el divendres 4 de març, mentre que les finals se celebraran el dissabte dia 5. La competició, que serà organitzada de manera conjunta per la IFSC, la FEDME i Sharma Climbing, serà retransmesa en directe per Teledeporte.