Els afectats de Dentix a Gavà units a Facebook
Foto: Antoni Bosch

Els afectats pel tancament de Dentix a la nostra ciutat han decidit unir-se a través del grup a Facebook “Plataforma de Afectados Dentix Gava”. Es tracta de desenes de persones que, segons ha precisat Thais González Moreno, que és una d’elles, “hem quedat desemparats , perquè tot i que des de la desescalada no han obert i sabem que estan en concurs de creditors, ells no s’han posat en contacte amb nosaltres per explicar la situació real i oferir-nos alternatives, sinó tot el contrari, s’han dedicat a donar-nos nos llargues dient que és un tancament temporal i mentrestant nosaltres hem de seguir pagant”.

La situació, segons ha explicat González en una entrevista a Ràdio Gavà, “és molt complicada i poc esperançadora, perquè hi ha un contracte vinculat amb la financera, que a més sabem que ha passat a mans d’altres financeres. I això vol dir que cal seguir abonant les quotes encara que no es faci el tractament perquè, en cas contrari, entraríem a la llista de morosos”.

Thais González sobretot lamenta “veritables drames de gent a la que han deixat sense dents” i concreta el cas d’una senyora que “li van extraure fins a 14 peces quan en realitat només en tenia dos de malament”. A més, afegeix que “arran de parlar amb altres afectats d’altres punts de l’estat hem sabut que hi havia centres on atenien estudiants en pràctiques”.

González també afirma que “no s’ha cercat la manera de presentar el cas col·lectivament, de manera que és cada persona, individualment, qui exposa la denúncia als Mossos, i seran ells els qui podran agrupar-los en un de sol si ho creuen adient”.

Aquesta ciutadana considera que “hem estat estafats” i que “Dentix ni tan sols ens permet recuperar els nostres historials per tal que, els qui tinguin els diners, puguin seguir amb els tractaments en altres clíniques”.

El concurs de creditors de la famosa xarxa de clíniques dentals Dentix ve a sumar-se a altres anteriors, com el tancament de iDental. Una decisió així deixa després de si a milers d’usuaris afectats que, de la nit al dia, es troben amb els seus tractaments dentals a mig fer, amb crèdits pendents de pagament o amb reclamacions per resoldre.