Els Bastoners de Gavà celebren la seva Diada
Els Bastoners de Gavà celebren la seva Diada

Els Bastoners de Gavà celebren, aquest dissabte, la seva VIII Diada amb un tradicional cercavila on, a més d’ells, hi ha convidades 6 colles més d’arreu de Catalunya. Concretament, els Bastoners de Sant Adrià, els Bastoners Joves de Castelldefels, la Colla Bastonera de Mollerussa, els Bastoners del Raval, els Bastoners del Casc Antic de Barcelona i la colla de Sant Feliu que han confirmat l’assistència a darrera hora”.

El cercavila, que ompliran de ritme, ball i toc de bastons els carrers del centre, partirà a les 18 hores de la plaça de Jaume Balmes i passarà per tot el carrer de Sant Pere fins a cloure davant el monument dels Màrtirs del Setge de 1714 a la Rambla on faran la ballada final amb el “passi-ho bé!” cap a les 19,45 hores. Val a dir, que durant l’itinerari es faran diferents aturades per dansar a les places Pagesia i Major, entre d’altres.

Segons Benet Castillejo, president dels Bastoners de Gavà, “Es tracta d’una festa prou consolidada a la ciutat i que preparem amb molta il·lusió. Ens permet mostrar la tradició d’aquesta dansa tant nostra a la població, amb estils que segons la procedència de la colla són bastant diferents. És molt maco i convido tothom a veure-ho i a sumar-s’hi, perquè necessitem més bastoners”

El ball de bastons és una de les danses d’arrel tradicional més esteses al territori català. La simbologia del ball de bastons a Catalunya era la interpretació de dos bàndols lluitant, fent diferents moviments i alternant la lluita amb l’entrecreuament de bàndols, distingits pels colors dels seus vestuaris.

Els Bastoners de Gavà assagen tots els divendres, de 19.30 a 21 hores, al Centre Cultural.