Assajos dels Castellers de Gavà amb la xarxa de seguretat
Assajos dels Castellers de Gavà amb la xarxa de seguretat

Els Castellers de Gavà, que entrenen al rocòdrom de la Nova Piscina, a la Zona Esportiva Diagonal, han començat recentment els assajos de la nova temporada amb una millora important: l’estrena d’una xarxa de seguretat. Aquesta xarxa ha significat un gran progrés per a nosaltres perquè a partir d’ara ens plantegem el tema d’assajar amb vistes o afegint un pis més als nostres castells perquè més seguretat. Amb més volum de gent podem pujar el nivell i fer castells més alts, intentar-los i assajar-los”, va explicar el president de l’entitat, Carles Artola. El president precisa que “una actuació castellera és directament proporcional a la quantitat d’hores que treballes en un assaig. El treball que fas a l’assaig es nota a l’actuació, qui assaja bé actua be”.

Les xarxes de seguretat s’han convertit, juntament amb els cascos i els sòls atenuants d’impactes, en un imprescindible en els locals d’assajos de castellers i permeten un assaig intensiu amb poques persones.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que durant tota la setmana passada va estar de visita i reunions al barri Diagonal-Balmes-Bòbiles, va assistir divendres a la tarda als assajos dels castellers amb la nova xarxa de seguretat. “He aprofitat aquest divendres a la tarda per visitar la Biblioteca Josep Soler Vidal i també el rocòdrom, els assajos que fan els castellers i sobretot veure la instal·lació d’aquesta estructura amb aquesta nova xarxa que sabem que necessitaven per assajar amb més seguretat. No havia tingut l’oportunitat de veure’l i ara he compartit amb al seva cap de colla, Neus Pino, el seu funcionament i com els dóna molta seguretat a l’hora d’assajar”.

L’alcaldessa va aprofitar per fer una crida per tal que la gent s’animi a formar part dels Castellers de Gavà. “Els Castellers necessiten gent jove, infants per pujar aquest castells i per consolidar aquesta tradició. Estic molt contenta d’acabar aquí la visita de barri i veure que la nostra ciutat, les nostres entitats estan tan vives”.