Trobada alcaldessa barri Bòbiles, Diagonal, Les Colomeres
Trobada de l'alcaldessa amb els veins i veïnes

La sala de la Biblioteca Josep Soler Vidal es va omplir ahir a la tarda de veïns i veïnes del barri de les Bòbiles, Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa en una trobada amb l’alcaldessa, Raquel Sánchez, que s’emmarca en el programa L’alcaldessa als barris.

Els veïns i veïnes van traslladar a l’alcaldessa la necessitat de millores en el control de la velocitat dels vehicles, especialment, en el primer tram de l’avinguda de les Bòbiles, millores d’asfaltat, especialment en el carrer de Santa Teresa, el carrer de Tresols, el carrer de la Salut i el carrer de l’Argila.

La renovació del parc infantil de la plaça de Sant Martí, davant de la llar d’infants Josep Pallach, va ser una altra de les peticions dels veïns, especialment la demanda d’una tanca de seguretat i una porta. Raquel Sánchez va recordar que aquest parc “és un dels projectes inclosos en la fase actual del programa Junts Fem Barri, ara estem en la fase de redacció del projecte i em comprometo a tenir una trobada amb les famílies usuàries d’aquest parc per tenir en compte les seves inquietuds i propostes i incloure-les en el projecte”.

A la trobada també es va exposar per part dels veïns la problemàtica sorgida arran de la instal·lació de l’estructura d’una antena de telefonia al carrer de Sant Lluís. Es dóna la circumstància que el bloc on s’ha col·locat l’estructura forma part d’una mancomunitat de dos blocs de pisos i els veïns van exposar que “només un bloc estava informat d’aquesta circumstància” i que havien iniciat “una campanya de recollida de signatures per paralitzar la instal·lació”. L’alcaldessa va respondre que “aquesta instal·lació està paralitzada donat que la empresa no té cap llicencia per procedir a col·locar l’antena”. Els problemes d’incivisme a l’hora de recollir els excrements de gossos o no portar-los amb corretja o aparcar en doble filera dificultant el trànsit i col·lapsant alguns carrers, van ser altres de les queixes expressades pels veïns. L’alcaldessa va recordar que fa pocs dies s’ha llançat una campanya de civisme i que les sancions per a propietaris incívics de gossos “arriben als 1.500 euros”.

A la trobada els veïns i veïnes també es van interessar pel projecte de la Unió de Cooperadors, van demanar més millores per facilitar la recollida selectiva i abaratir l’impost d’escombraries i van demanar un pla de mobilitat per aquesta zona que solucioni l’aparcament i l’excés de velocitat dels vehicles, cotxes i camions, en determinats punts del barri.

Un grup d’agents de la Policia Municipal va aprofitar aquesta trobada per manifestar, de manera silenciosa i amb pancartes, la seva reivindicació de més mitjans tècnics i humans.