Els empleats de l’empresa que gestiona els equipaments esportius tornen a la vaga
Delegats sindical, aquest matí, davant de can Tintorer

Els treballadors i treballadores dels centres esportius gavanencs estan cridats a la convocatòria general de vaga, arreu de Catalunya, el proper 27 de febrer, si no s’arriba a un acord amb la patronal el dia 21 de febrer. Es tracta dels 73 empleats de l’empresa Seae, que té la licitació a Gavà per gestionar la Zona Esportiva Nova Piscina Municipal, la Zona Esportiva Can Tintorer i la Zona Esportiva Can Torelló.

Des del comitè d’empresa de Seae, recorden que ja vam fer una aturada de 24 hores el passat 24 de novembre que va tenir un seguiment total però, des d’aleshores ençà, no hem avançat gens”

Els convocants manifesten que “el conveni col·lectiu que afecta les instal·lacions esportives municipals es troba congelat degut a la negociació que s’està duent a terme des de principis del 2022 entre patronal i representants sindicals”, raó per la qual asseguren que “els treballadors es troben en una situació d’empobriment que no és assumible en el context d’alta inflació i increment de preus. Més tenint en compte que els darrer increment salarial del sector va ser al 2020 i que els sous del sector són baixos i precaris”.

També demanen als ajuntaments que “exerceixi mesures de pressió a les empreses que gestionen les seves instal·lacions i se solidaritzin amb les persones treballadores que conformen els municipis, avançant uns increments salarials imminents i justos”.

A més, diuen que no volen “seguir amb mesures de pressió perquè afecten als usuaris però asseguren que “ja és hora que es reconegui, d’una vegada per totes, l’esforç i professionalitat de les persones treballadores del sector de l’esport, que han tingut un paper cabdal en la salut de la ciutadania, i més, quan fa pocs dies Catalunya ha declarat l’activitat física esportiva com a ‘bé essencial’”.

A nivell loca avancen que podrien “fer un altre dia afegit de vaga si no es resol la situació i reclamen que “també es faci més inversió en els equipaments i s’ampliï la plantilla per tal de poder oferir un millor servei”.