Seae
Treballadors en vaga a l'entrada de l'Estadi Municipal La Bòbila, aquest matí

Avui no funciona cap instal·lació esportiva de Gavà a causa de la vaga dels treballadors de l’empresa Seae, que és la que gestiona aquestes instal·lacions. La vaga, convocada per CCOO i UGT, afecta a tots els treballadors que l’empresa té a Catalunya i, segons fonts sindicals, a Gavà el seguiment és del 100% d’aquests treballadors.

Tot i que ahir va tenir lloc a Barcelona la preceptiva reunió del tribunal de conciliació, aquesta no va servir per aturar la vaga: “Com era de preveure no es va arribar a cap consens, la patronal va concedir algunes petites coses però segueix sense donar-nos el mínim que hem demanat”, segons ens ha explicat aquest matí Irene Bernia, membre del comitè d’empresa a Gavà de Seae.

Per exemple, “volen treure l’absorció i volen també que a uns treballadors se’ls apugi el sou més que a altres segons categories”, segueix Bernia. Això suposaria “deixar a companys pel camí, tothom ha de tenir la mateixa pujada, des dels caps fins el personal de neteja, però ells no volen negociar”, ens aclareix Miguel Ángel Arias, un altre dels membres del comitè d’empresa gavanenc de Seae.

Seae
Treballadors en vaga a l’entrada de la Nova Piscina Municipal, aquest matí

Els treballadors estan apostats a les entrades de tots els centres esportius gavanencs des de dos quarts de set del matí, i expliquen als usuaris que s’acosten que les instal·lacions estan tancades a causa de la vaga i també els hi expliquen els seus motius per fer aquesta aturada. Sandra Domínguez, també membre del comitè d’empresa de Gavà de l’empresa, ens ha explicat que “l’Ajuntament de Gavà va enviar ahir un correu electrònic als usuaris informant-los de que avui totes les instal·lacions esportives romandrien tancades, però com que aquest correu s’ha enviat amb poca antelació alguns no ho han vist i han vingut com cada matí a fer esport i s’han trobat amb tot tancat”.

Tal i com Domínguez ens explica, “està tot tancat perquè no hi ha serveis mínims, la Generalitat no els ha aprovat ja que no som un servei essencial, com podria ser un hospital, i això ha obligat a l’Ajuntament a tancar totes les instal·lacions”. La treballadora ens confessa que alguns usuaris “no ho estan acceptant bé perquè consideren que ells no han de pagar els plats trencats d’aquest conflicte, ens entenen i ens donen força però al mateix temps no entenen perquè les instal·lacions estan tancades”.

Arias apel·la directament a l’Ajuntament de Gavà quan els demana que “en les seves licitacions no agafin sempre l’opció més barata, ja que després els treballadors són els més afectats ja que en pagar menys per la licitació l’empresa també paga menys als seus treballadors, els demanem que pensin en els treballadors per donar un bon servei”.

Domínguez considerava aquesta vaga ja a primera hora del matí “un èxit, estem contents perquè hem pogut tancar totes les instal·lacions esportives i d’aquesta manera ens estem fent visibles per a tot el poble de Gavà”.

Seae

Respecte al futur, Domínguez espera que “ens prenguin seriosament i vegin que anem per a totes, que som treballadors que estem lluitant pels nostres drets, pel mínim, i no ens poden ignorar com ho estan fent i ens han d’escoltar”, i adverteix que “si en futures converses no ens escolten es prendran més accions”.

Tots els treballadors catalans de Seae estan convocats a una manifestació aquesta tarda a les 17:00 a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per fer encara més visible les seves reivindicacions.