Els Pastorets Dansen
Un moment d'un assaig de l'obra (Imatge: Joan Martí)

Darrera oportunitat per veure l’actual versió de l’obra Els Pastorets Dansen. L’Esbart Brugués de Gavà la posarà en escena per darrera vegada aquest Nadal ja que l’any vinent canviaran la versió. Joan Martí, director de la companyia, ens ha explicat els motius: “La idea és canviar el guió sencer cada quatre anys, no és que hi hagi cap obligació de fer-ho, però, primer de tot, jo soc una persona que es cansa aviat de les coses quan les hes vist moltes vegades, i penso que el públic també”.

Martí és conscient que “antigament la gent sí que tenia el costum d’anar a veure Els pastorets sense canviar ni una coma del guió de tres hores i mitja, però avui dia la gent no està acostumada a això i s’avorreix, vol coses noves, especialment el jovent. En aquest sentit, nosaltres creiem que amb quatre anys l’obra ha caducat i s’ha d’actualitzar el guió, ja no només pel públic sinó també pels dansaires, per tal que tinguin nous reptes i motivacions”.

En realitat, tot i que cada versió dura quatre anys, “en realitat això no és del tot cert ja que cada any es canvia alguna cosa, l’obra està en constant evolució i sempre hi ha modificacions, però l’obra sencera de dalt a baix només es canvia cada quatre anys a excepció d’una coreografia que la mantenim des del primer anys una mica per tal que ens recordi el que hem anat fent, però fins i tot aquesta no és segur que estigui sempre i potser l’any vinent la traiem”.

Hi ha dues novetats importants enguany en aquesta versió de l’obra. D’una banda, s’han incorporat dues coreografies noves, una que és novetat i l’altra que és “una dels dimonis, la de les temptacions, que ha substituït a una que hem tret perquè no ens acabava d’agradar a ningú. Ara li hem posat una cançó de Bon Jovi i aquell moment de l’espectacle ha fet un canvi brutal, li dona molta força i ha quedat espectacular”.

L’altra novetat és que un dels dos pastors principals estarà interpretat per una noia, i no per un noi, així que els protagonistes seran un noi i una noia, que “serà una novetat important a Gavà ja que no s’havia fet mai abans”. Martí ens confessa que “no ha estat una novetat buscada, t’enganyaria si et digués el contrari. Senzillament, els dos nois que ho havien fet anteriorment no podien i vam començar a buscar nois, però la cerca ens costava molt fins quela necessitat ens va fer obrir la ment i vam començar a buscar noies”.

Aquest canvi “no ha alterat en cap sentit l’obra ni hem hagut de fer cap adaptació més enllà de canviar-li el nom al personatge, res més perquè tots els temes clàssics que hi havia de relacions sentimentals entre els pastorets ja els havíem eliminat del nostre guió, tot i que si hi fos també ho hauríem pogut encaixar”.

Així doncs, apunteu aquesta darrera oportunitat de veure l’actual versió de l’obra Els Pastorets Dansen: serà el diumenge 18 de desembre, a partir de les 18:00 hores, a l’Espai Maragall. Les entrades es poden comprar aquí a un preu de 6 euros.