El PSC Gavà ha fet la presentació pública de la candidatura amb la qual concorrerà a les eleccions del 28 de maig i que encapçala Gemma Badia. L’acte, celebrat aquest dimarts a l’Espai Maragall, va comptar amb la presència del Primer Secretari dels socialistes catalans Salvador Illa, i una àmplia representació de líders locals. Així mateix, l’exalcaldessa i Ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va fer arribar un missatge de suport a través d’un vídeo.

Gemma Badia: “faré una campanya de realitats”

La cap de llista del PSC a Gavà, Gemma Badia, va assegurar que afronta el repte “amb orgull, força i acompanyada d’un equip divers, sòlid i amb capacitat per assolir projectes realistes, perquè jo no us vull enganyar, farem el que es pugui fer

Badia va explicar que “el rumb és l’Agenda 2030 treballant a partir dels eixos de la igualtat, la qualitat i les oportunitats”.

La igualtat

Per Igualtat Badia entén que “l’educació és un eix clau, per això seguirem apostant per una escola pública de qualitat per tenir ciutadans formats i invertint, perquè tot i no ser competència si que és incumbència. Reivindicarem a la Generalitat millores com la segona fase de l’institut Escola a Gavà Mar i la reforma integral de l’IES Bruguers”.

En salut, Badia després de destacar que “per fi tindrem tercer ambulatori”, va dir que “calen millores en l’atenció primària i l’obertura d’un CUAP que ens permeti comptar amb farmàcia de guàrdia”.

La candidata va afirmar que “entre les nostres grans prioritats hi ha la creació d’habitatge públic perquè la seva manca és el primer problema de Gavà. Ho hem fet amb la promoció de can Ribes i ho seguirem fent per atendre les necessitats de joves i altres col·lectius com les persones amb discapacitat o la gent gran”.

La Qualitat

Gemma Badia també va explicar que “mantindrem nets i adequats tots els barris, per això seguirem amb el pla intensiu de neteja, renovarem molts carrers, com l’avinguda Eramprunyà, ampliarem el sistema ‘porta a porta’ de recollida selectiva i serem contundents combatent l’incivisme. També ampliarem la plantilla de la Policia Municipal i instal·larem més càmeres perquè, si bé Gavà és una ciutat segura, volem que continuï així”.

Oportunitats

En aquest apartat, la candidata va parlar del disseny de creixement, nous equipaments i la creació d’ocupació i va destacar 4 projectes que són “l’espai ambiental i productiu dels Joncs que atraurà empreses noves no contaminants, l’Espai Roca que permetrà crear nous accessos i la construcció de 400 habitatges, 160 dels quals seran protegits, Llevant Mar que donarà continuïtat al Passeig Marítim i amb un projecte estructural s’evitarà la regressió de la platja i els nous barris de Ponent”.

En foment de l’esport Badia es va referir a “l’ampliació de can Torelló, la creació del Centre de Mar, Les Massotes i la piscina descoberta”.

Salvador Illa: “Posar els ajuntaments en marxa, per posar Catalunya en marxa”

Salvador Illa va posar en valor “la feina dels ajuntaments perquè Catalunya generi de nou prosperitat i superar el moment actual tant complex que segons assegura requereix centrar-se en 4 coses: “reforçar Europa, ocupar-se de les institucions públiques perquè funcionin, unir els ciutadans i resoldre les necessitats concretes”.

Illa va dir que treballa per “genera una alternativa de govern amb quasi 80 propostes per ordenar la política a Catalunya i oferir uns bons serveis públics i va precisar que cal “una conversa pública pausada, respectuosa, amb propostes ambicioses però realistes”.

Raquel Sánchez: “ Gavà té el repte de seguir sent una de les millors ciutats on viure”

La ministra va destacar “la passió, capacitat de treball i experiència de govern de Gemma Badia que la fan la persona més capaç i idònia per seguir sent alcaldessa amb el suport d’un gran equip que seguiran deixant-se la pell perquè Gavà segueixi sent un indret que afronta els reptes de la innovació, preservant la identitat i la tradició”.