Els conductors de bus de AVANZA es manifesten

Els treballadors i treballadores de les línies d’autobús diürn i de Nitbus que operen al nostre municipi a través de l’UTE Avanza segueixen protestant i mantenen la vaga avui dimarts, 21 de febrer, i dijous 23 que s’acompanyan de manifestacions que provcaran talls a la circulació a la C-245 i a diferents carrers

Horaris amb serveis mínims per els dies 21 i 23 de febrer:

  • De 2:00 a 6:00, 20% del servei
  • De 6:00 a 10:00 i de 16:00 a 20:00, 40% del servei

La línia L88 que no te alternatives de servei, circularà al 100%.

Manifestacions de protesta

  • 07:15 hores (aprox.): des de Viladecans per Santa Creu de Calafell -> Joan Carles I -> Sant Pere (pl. Balmes).
  • 08:30 hores: -> Sant Pere -> Sant Josep Oriol -> Àngela Roca -> Santa Creu Calafell -> a Viladecans
  • 17:15 hores (aprox.): des de Viladecans per Santa Creu de Calafell -> Joan Carles I -> Sant Pere (aturada a pla. Balmes
  • 18:30 hores: -> Sant Pere -> Sant Josep Oriol -> Àngela Roca -> Santa Creu Calafell -> a Viladecans.

Les protestes, a primera hora del matí i la tarda, poden provocar retencions importants. Us recomanem evitar les vies afectades.

La Policia Municipal muntarà un dispositiu especial per regular el trànsit

La finalitat de les jornades de vaga és reivindicar avanços en les condicions laborals, ja que, segons precisen el conveni resta paralitzat des del 2019. Lluís González, membre del comitè de vaga per CCOO precisa que “reclamem millores econòmiques i socials com ara dos dies de descans a la setmana o increments del salari d’acord amb l’IPC de cada any, és a dir, no demanem millores sinó que el que volem és no perdre poder adquisitiu”. Entre altres demandes, els treballadors també volen aconseguir “qüestions tan bàsiques com tenir hores mèdiques de visita pels especialistes o una millora en la retribució econòmica dels companys de la nit, que a dia d’avui és precària”.

Tot i que les aturades no tenen, en principi, relació directa amb els problemes que arrossega el servei d’autobusos des de que Avanza se’n va fer càrrec ara fa poc més d’un any, en realitat “tot suma i, tot i que està pel mig la negociació del conveni, també vam participar en la manifestació del passat juliol on es demanaven millores en la prestació del servei. Aquestes millores de les condicions com s’està desenvolupant la feina al carrer afectarien als treballadors, però és evident, i el temps ens ha donat la raó, que els usuaris també són perjudicats”.