Foto de família de les dones artistes que van rebre el reconeixement
Foto de família de les dones artistes que van rebre el reconeixement

“GavàÉsDonaArtista és l’eix central de la programació del Dia Internacional de les Dones d’enguany a Gavà. Un dels actes més destacats es va celebrar ahir a la tarda en un Espai Maragall ple de gom a gom. Va ser un reconeixement a dones que treballen en disciplines artístiques que van des del teatre a les arts plàstiques pasant per la dansa i la música. “Estem aquí per retre homenatge i posar en valor la seva aportació al món de la cultura i en particular a la nostra ciutat. Lliurar uns guardons que reconeixen la bona feina d’aquestes artistes” va anunciar la presentadora de l’acte, l’actriu, Míriam Tortosa.

Abans del lliurament es va passar un vídeo on es visualitzaven diferents dones artistes de la història, entre elles la ballarina Margot Fonteyn, la cineasta Isabel Coixet, l’escultora Louise Bourgeois, la cantant i compositora, Madonna o la pintora Frida Kahlo.

Ciutadania, representants d’entitats de la ciutat i dels grups municipals van donar suport a les homenatjades. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, en companyia de la tinenta d’alcaldessa, Gemma Badia van ser les encarregades de lliurar els guardons.

L’alcaldessa va recordar que, des de fa uns anys, la programació del Dia Internacional de les Dones vol reconèixer el paper de les dones “en diferents àmbits que han estant invisibilitzades. Ho hem fet amb dones que han ocupat feines tradicionalment d’homes, a dones que han estat referents en moviments associatius. Aquest any hem volgut remarcar el paper de les dones que tenen talent a la nostra ciutat”.

L’alcaldessa va assegurar que “la cultura té un paper fonamental alhora de transmetre valors” per això, “ és necessari que ocupin l’esfera de poder on es prenen les decisions de quins models de cultura s’han de seguir”. Raquel Sánchez va remarcar el “talent que hi ha a la nostra ciutat” i va animar a les més joves a mostrar les seves aptituds artístiques. “Estem pel bon camí però hem de continuar donant suport a les dones que venen darrera nostre perquè és una qüestió de justícia, de respecte a la diversitat i riquesa amb la qual volem mirar al futur i construir les nostres ciutats o als menys jo em proposo fer-ho així a Gavà”.

A continuació, es va procedir als reconeixents que es van fer per disciplina artística. Abans de pujar, la presentadora, amb unes imatges que ocupaven tota la pantalla de la homenatjada, feia un recordatori de la trajectòria professional de l’artista.

Aquestes són les dones que enguany van rebre el reconeixement.

TEATRE: Alzira Gómez, Laura Yuste, Isabel Reyes, Rosa Espligares, Esperança Garcia i Maite Tintoré.

ART PLÀSTIC: Neus Pino Polo, Araceli Carreño, Maria del Mar Santa, Maria Mercedes Caramés Seco, Montserrat Abarca, Marta Martínez Rodríguez.

ART URBÀ: Danae Boronat (autora del cartell d’enguany) i Cristina Juárez Monteagudo

MÚSICA: Glòria Estalella i Maria Carmen Soler.

DANSA: Mar Juárez Monteagudo, Jessica Rodríguez, Maite Casellas Salietti, Lourdes Roca Martin, Ariadna Aranega, Roser Navarro i Mudit Grau.

L’acte va finalitzar amb una improvisació en clau feminista a càrrec de l’Associació Cultural Impro Barcelona i la tradicional foto de família.

Els actes del Dia Internacional de les Dones es perllongaran fins a final de mes.