Els premiats durant la celebració del Patró d'enguany
Els premiats durant la celebració del Patró d'enguany

La Sala de Plens va acollir, ahir a la tarda, l’acte de commemoració de Sant Miquel, Patró de la Policia Municipal durant el qual es va reconèixer la tasca dels i les agents municipals. En el decurs de l’acte es va projectar un emotiu vídeo en què integrants del cos policial explicaven la seva experiència i inquietuds i es van lliurar els trofeus als guanyadors de les diferents competicions esportives i les plaques i distincions per reconèixer els mèrits col·lectius i individuals, assolits pels agents, i també per algunes persones externes al cos, durant els darrers mesos.

En la seva intervenció l’alcaldessa, Raquel Sánchez, va agrair la vostra tasca en el dia a dia i en el desenvolupament de les vostres funcions i de la vostra feina. Una feina que no és senzilla, que sabem que és molt sensible, un treball d’intentar mantenir la convivència, la cohesió, i la seguretat als nostres barris”. L’alcaldessa va remarcar que, segons les darreres dades, “podem dir amb orgull que estem en una ciutat que conviu pacíficament, una ciutat cohesionada i segura”. Sánchez va recordar que “estem ara davant d’unes setmanes que potser hem d’estar mes alerta” però va assegurar que “confiem que el conjunt de la ciutadania sabrà mantenir el to de convivència que sempre ha tingut”.

L’alcaldessa va encoratjar-los a “seguir treballant, a seguir transmeten a la gent que la Policia Municipal és una policia de proximitat, sensible a les necessitats del dia a dia, de la gent gran, de la gent més jove, sensible amb qüestions que ens preocupen com la lluita contra la violència de gènere i l’eradicació de la prostitució a les nostres vies”. I per poder fer aquesta tasca va assegurar “continuarem incorporant efectius i dotant de recursos materials la comissaria”

De la seva banda, el cap de la Policia Municipal, Pedro Fernández, es va dirigir a tothom per tal de fer una “reflexió i perquè pensem quines són aquestes persones, qui és realment aquell policia que surt al carrer”. Fernández va afegir que “puc afirmar que la Policia Municipal de Gavà no són solament 80 policies sinó que també son 80 ànimes amb les seves preocupacions, creences, manies, somnis , pensaments, aspiracions, preocupacions, inquietuds però el més importants és que son 80 persones cadascun de les quals amb la seva idiosincràsia i amb les seves necessitats”. El cap de la Policia espera “estar molts anys a Gavà” i que la Policia Municipal “sigui un cos referència de tots els que ens envolten”.

A continuació es va projectar un vídeo que mostrava a diferents agents explicant com van arribar a la Policia Municipal de Gavà i la seva experiència com a treballador i personal i es va fer lliurament del trofeus del torneig de Futbol 7 i de tirada policial de precisió amb pistola. A l’acte també es van premiar actuacions meritòries policials i al cos dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Gavà.

L’acte va finalitzar amb el lliurament, per primer cop, de les Targetes d’Identificació Personal honorífiques als agents i comandaments jubilats, acompanyades d’un diploma de reconeixement a la dedicació i professionalitat durant els anys de servei.