Nous agents a la Policia Municipal de Gavà

La Policia Municipal de Gavà ha reforçat la seva plantilla amb la incorporació, en les últimes setmanes, d’una desena d’efectius. D’una banda, hi ha 7 agents nous i dos interins per a la temporada d’estiu. D’altra banda, a través d’un procés de promoció interna es cobreix la plaça de sergent i s’incorpora també un nou Inspector en cap.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mantingut una reunió amb tots ells aquest divendres a les dependències de la comissària i ha explicat que “amb els nous efectius es garanteix la cobertura de les vacants que existien i ens permet anticipar-nos a les jubilacions previstes per aquest 2019, garantint així la seguretat, la convivència i el benestar de la ciutat. Sánchez ha precisat que “tot i que Gavà és una població tranquil·la, comparada amb altres del mateix rang, no podem abaixar la guàrdia ni podem negar que, en determinats indrets i moments de l’any, hi ha cert problemes”.

Sánchez ha posat en valor “la professionalitat dels nostres agents que coneixen molt bé el territori i actuen des de la proximitat i després de desitjar una estiu tranquil ha demanat “la col·laboració ciutadana”, tot recordant que els policies municipals són els nostres aliats i servidors públics”.

Val a dir que, amb aquest reforç la dotació de la plantilla de la Policia Municipal de Gavà, és de 80 efectius. Cal recordar que la ràtio d’agents del cos és d’1,56 habitants per cada 1.000 habitants en una població de 46.705 habitants. Aquesta dada es troba per sobre de la mitjana de Catalunya que se situa en 1,44 per cada 1.000 habitants.

Nou Inspector en cap

Pedro Fernández, de 45 anys, s’incorpora a la Policia Municipal de Gavà procedent de l’Ajuntament de Reus on ha exercit des del 2000, iniciant la seva carrera policial a l’Ajuntament de Salou.

Va iniciar la seva carrera professional com a funcionari l’any 1991 i fins al 1994 a l’exèrcit de Terra, com a Caporal 1r del cos d’especialistes. És llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i Doctor en Dret amb el treball titulat “El futuro de las policías locales”. S’ha especialitzat en matèries policials amb la realització d’un màster oficial en Dret ambiental i un màster oficial en Direcció Estratègica de Seguretat i Policia. A més a més, ha realitzat diferents cursos orientats a la millora de les seves habilitats personals i directives, publicant com a autor tres llibres de temàtica d’investigació i policials.

Amb aquesta arribada, i segons ha assenyalat l’alcaldessa “s’ocupa un càrrec que en els darrers temps havia experimentat moltes rotacions”, la qual cosa contribuirà a “estabilitzar i consolidar la plantilla”.