Desenvolupament Econòmic
El sector empresarial aporta idees al Pla de Desenvolupament Econòmic Sostenible

El projecte Made in Gavà, que impulsa l’Ajuntament de Gavà en col·laboració amb les empreses del municipi, ha entrat en la fase de disseny d’un Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Sostenible. A tal efecte, el Centre de Suport a l’Empresa ha acollit aquest matí una reunió amb empresaris gavanencs per posar en comú idees de cara a dissenyar aquesta estratègia de futur.

Jordi Tort, tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, ha explicat que “es tracta de definir l’estratègia de promoció econòmica pels propers anys tenint en compte el model d’economia circular que volem impulsar des del municipi”. En concret, el que s’ha fet a la sessió de treball d’avui és “explicar l’esborrany d’aquest pla estratègic per tal que les empreses puguin fer les seves aportacions i participin d’aquest document de cara a que quan estigui aprovat definitivament sigui un document que representi a tot el teixit productiu de Gavà”.

Aquest esborrany del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Sostenible ha estat treballat els darrers mesos per l’Ajuntament de Gavà juntament amb la consultora EdenWay. Cecilia Conde ha estat l’encarregada per part d’EdenWay d’explicar aquest esborrany, i ens ha destacat que el Pla “té un caràcter obert i transversal amb l’objectiu d’implicar en un procés participatiu a tots els agents econòmics de la ciutat”. Segons Conde, l’estratègia plantejada proposa “accions dirigides al foment de l’ocupació per una banda, i a l’impuls de l’activitat econòmica per l’altra, tot plegat tenint en compte sobretot que les accions també han d’estar adreçades a la millora de les infraestructures, del medi ambient, i de la qualitat de vida dels gavanencs”.

Aquesta estratègia, a més, ha tingut en compte de manera molt important “la ubicació avantatjosa de Gavà dins del Baix Llobregat i de l’Àrea Metropolitana, amb punts destacats com la platja o el Parc Agrari que són diferenciadors i que la converteixen en un punt molt especial”.