Club Rítmica Gavà
Les nenes del casal practicant un exercici, avui al migdia

Des del passat 27 de juny i fins el 29 de juliol té lloc a les pistes esportives de Can Tintorer el casal d’estiu del Club Rítmica Gavà. El casal, com tots els que es fan aquests dies a la nostra ciutat, té un component principal d’oci, però l’objectiu del club també és ensenyar aspectes lligats a la pràctica de la gimnàstica rítmica.

Ens hi hem atansat aquest matí i hem parlat amb les dues entrenadores que estaven treballant amb les nenes, Laura García i Marta Marín. García ens ha explicat que en el casal “fem exercicis de flexibilitat, treballem l’específica, i també fem jocs i excursions per exemple a la platja o a la piscina. De fet alguns dels jocs que fem són d’aigua, el que amb aquesta calor ja va molt bé”.

Però no es queden aquí les activitats que fan en el casal, ja que, tal i com ens explica Marín, també “fem tècnica d’aparell en el que treballem amb els diferents aparells de gimnàstica rítmica, i ensenyem a cada nena adaptant una mica el treball segons el nivell, ja que en el casal pot venir qualsevol nena hagi fet o no abans gimnàstica rítmica”. A més, també “fem tècnica corporal amb diversos balls”.

L’objectiu del casal és, segons Marín, “que les nenes que tenim al club al llarg de tot l’any puguin aprofitar aquestes setmanes per reforçar la seva gimnàstica, i d’altra banda ensenyar aquest esport a les que no formen part del club i passar-ho bé sempre”. Tot i que tampoc es vol aprofundir massa en la pràctica d’aquesta disciplina esportiva, “sí que volem que les nenes surtin del casal amb una mica de tècnica corporal i que aprenguin sobre els exercicis d’estirament i els aparells”.

Gràcies a aquest casal, a més, el club persegueix augmentar la seva nòmina d’alumnes ja que “el casal ens ajuda a que nenes que vulguin provar-ho vegin com és l’esport per dins. El club ofereix dies de prova, però no és el mateix venir només un dia que estar en aquest casal diversos dies”.