Gemma Badia, durant la seva intervenció en la presentació

Aquest divendres ha tingut lloc la presentació del projecte “De l’hort a la taula: implementació tecnològica de valor Km.0”, sorgit d’un conveni impulsat pels Ajuntaments de Gavà, Castelldefels i Begues a través de les seves regidories de Promoció d’Economia Local.

Es tracta d’una acció emmarcada en el programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona que pretén “impulsar la transformació digital mitjançant la consolidació de la cadena de valor de l’alimentació i la indústria auxiliar vinculada a la ciutat, fomentant aliances estratègiques dels principals actors públic-privats del territori i en col·laboració i coordinació amb els tres ajuntaments”.

El programa, dissenyat conjuntament, incorpora itineraris per a digitalitzar a les persones que treballen empreses de la cadena de valor de l’alimentació i itineraris per tal que les empreses vinculades “incorporin elements tecnològics i digitals que les facin més eficients”, aspectes que per a l’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui ha participat en l’acte de presentació, “són essencials”, ja que, al seu entendre, “es pot donar una empenta tecnològica per promoure l’alimentació de Km.0 durant tot el procés, des que els nostres pagesos conreen fins que els productes arriben a la restauració i a les taules de les nostres llars. Es tracta de fer una aposta necessària per lluitar contra el canvi climàtic i per millorar la competitivitat del sector”.

Línies d’actuació

Les línies d’actuació que inclou el programa són:

  1. Detectar i caracteritzar les necessitats de les persones i empreses per definir i operativitzar les polítiques d’actuació locals
  2. Fer partícip tot el teixit socioeconòmic en les accions a realitzar, traçar una estratègia coordinada, unitària i cohesionada, que permeti anticipar necessitats futures, amb el propòsit de fomentar la col·laboració público-privada i la público-pública.
  3. Desplegar itineraris de millora de l’ocupabilitat actual i potencial de forma preventiva i proactiva, amb el propòsit de disminuir la bretxa tecnològica, millorar l’ocupabilitat, facilitar la inserció laboral en llocs de treball de qualitat.
  4. Acompanyar a les empreses a (re)definir nous models de negoci sostenibles, inclusius, competitius i digitals. Amb el propòsit d’impulsar la competitivitat del model productiu minimitzant l’impacte de la crisi ocasionada per la COVID-19 i acompanyar les empreses en el procés de digitalització i transformació tecnològica.