Una de les actuacions és l'adequació del parc infantil del carrer de Sant Martí, en la cantonada amb el c. Pi i Margall.
Una de les actuacions és l'adequació del parc infantil del carrer de Sant Martí, en la cantonada amb el c. Pi i Margall.

L’Ajuntament de Gavà ha donat el tret de sortida a les obres de millora de l’espai públic que 2.500 ciutadanes i ciutadanes van decidir amb el seu vot en la tercera edició del programa de participació “Junts Fem Barri”. Unes intervencions, informa l’Ajuntament a través d’una nota de premsa, de millora de l’espai públic que arribaran a tots els barris de la ciutat. Suposaran una inversió global de 500.000 euros, amb una limitació pressupostària de 35.000 euros per projecte. “Les actuacions que es posen en marxa comporten la creació de nous parcs infantils i la millora dels existents, així com la instal·lació de jocs per a la gent gran i de nous espais per a la pràctica esportiva a l’aire lliure”, expliquen le smateixes fons

Més i millors parcs infantils

Una de les obres que ja ha començat és l’adequació del parc infantil del carrer de Sant Martí, en la cantonada amb el c. Pi i Margall. El projecte permetrà incorporar nous jocs. També es millorarà la pavimentació actual de formigó i es crearà una àrea de sorra rentada i una altra de cautxú de diversos colors.

El barri de la Sentiu també comptarà amb jocs per als infants, que estaran associats a l’àrea de pic-nic de can Llong. Els treballs, que començaran les properes setmanes, es complementen amb la construcció d’una pista poliesportiva en l’entorn de la masia, que permetrà la pràctica de futbol sala, handbol, entre altres disciplines.

També es crearà un nou parc infantil a l’avinguda d’Eramprunyà. Se situa entre la comissaria dels Mossos d’Esquadra i la rotonda de Begues i les obres començaran l’11 de novembre.

A aquestes intervencions cal afegir la millora de l’àrea de jocs de l’avinguda Diagonal, a partir de dimarts. Els treballs consistiran en la instal·lació d’un umbracle i en la reparació del paviment de cautxú malmès.

Per un envelliment actiu i saludable

El programa Junts Fem Barri també comportarà la instal·lació de jocs biosaludables per a la gent gran en dos indrets de la ciutat. Es tracta d’elements estimulants que permeten exercitar l’entrenament, millorar les habilitats amb les mans i cames i millorar els reflexos.

Els treballs per instal·lar aquests jocs ja han començat al parc del Calamot. A partir del dia 9 es procedirà a fer-ho a la plaça de la Concòrdia, davant de la residència i centre de dia. En aquest espai, els jocs biosaludables es complementaran amb altres elements didàctics per millorar i exercitar la memòria.

Barris més verds i accessibles

Durant la primera quinzena de novembre també començaran altres intervencions de millora de l’espai públic, amb projectes que permetran millorar l’accessibilitat i fomentar les relacions ciutadanes en un entorn més verd i més còmode.

Una d’elles es la instal·lació de jardineria i mobiliari mòbil a la plaça de Francesc Macià. En concret es dotarà la plaça de jardineres, amb arbres que generin ombres, i de bancs. Aquests elements estan pensats com estructures modulars que podran canviar la seva ubicació atenent les necessitats dels esdeveniments que aculli aquest espai.

També s’adequarà l’accés entre l’avinguda de l’Eramprunyà i de la rambla de Pompeu Fabra. Es crearà una zona enjardinada que inclourà un conjunt de rampes, des d’on també s’accedirà al parc infantil existent. Lateralment es mantindrà una zona d’accés esglaonat.

Un altre dels projectes és l’arranjament d’espais de la plaça del Pare Poveda, al barri d’Ausiàs March. Es faran millores puntuals en la pavimentació per solucionar les escorrenties actuals i se substituirà la reixa longitudinal de recollida d’aigües. També es millorarà el paviment de cautxú del parc infantil.

Altres intervencions

Les actuacions es completen amb un espai per a l’ associació de veïns Mas Bruguers al carrer de Cal Margarit, on les obres començaran la setmana vinent, i la instal·lació d’una caseta de serveis a l’avinguda del Mar, que s’executarà el mes desembre.

De la convocatòria de Junts Fem Barri de 2018 s’executaran altres actuacions pendents de programació. Finalment, es remodelarà l’skate park de Gavà Mar i es farà el desmuntatge de pals de companyia als carres Sant Martí amb Treball i al carrer Garrofers. Aquestes actuacions estan pendents de calendaritzar.