Gavà ha donat la benvinguda a la campanya de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat, que fins passat Reis, guarnirà el carrers i places de la ciutat. L’acte va tenir lloc aquest dissabte a la tarda, al parc de la Torre Lluc, on hi ha instal·lat el més monumental dels 8 arbres que s’han repartit per tot el municipi, una estructura amb una alçada de 20 metres amb conjunts de photocall i altres elements 3D. Durant la festa, hi va haver molta música i animació que sobretot va fer gaudir als més petits. L’alcaldessa, Gemma Badia, s’ha mostrat “molt satisfeta per la gran acollida ciutadana”.

Durant l’acte, també es va obrir el Bosc Encantat, que tant d’èxit va tenir l’any passat i que presenta novetats, tot mantenint la decoració lluminosa de l’espai. Aquesta es basa en l’ús de la tecnologia LED amb afectes seleccionables, una tecnologia dinàmica que permet canviar el color de la il·luminació i efectes que aporten un gran dinamisme i versatilitat. Badia ha assegurat “el resultat és fantàstic. Ens hem superat amb jocs de llums, imatges maquíssimes i un ambient molt màgic. Espero que la gent el gauedixi i aprofiti aquests dies per passejar per la ciutat i fer les compres de Nadal en el nostre petit comerç que tot just ara arrenca amb la seva campanya”.

L’Ajuntament precisa que “enguany es compta amb 1.439 punts lluminosos repartits pel centre urbà, barris i vies principals de la ciutat, una xifra superior a la de l’any passat però sense que això suposi un increment del consum energètic” i que la renovació que s’ha anat realitzat en els darrers anys “suposa un major estalvi energètic responen així a un criteri d’eficiència energètica”. En conjunt, es tracta de llumeneres amb bombetes Led, de baix consum i que fan que la il·luminació nadalenca sigui el més eficient i sostenible possible.

A més, per contenir la despesa, es reduirà l’horari d’encesa. Dos terços del motius s’encenen de 17.30 a 22.30 hores, concretament aquells que es poden controlar automàticament. La resta coincidirà amb l’horari de l’enllumenat públic

La decoració es completa amb el conjunt 3D de la Rambla a l’alçada de Màrtirs del Setge. També hi ha arbres de Nadal als carrers Sant Lluís a l’alçada de la plaça Francesc Macià, l’avinguda Joan Carles I, la plaça Catalunya, a l’inici del passeig Maragall, l’avinguda del Mar a tocar del passeig marítim, i la plaça Jaume Balmes. En aquests dos últims emplaçaments, els arbres de Nadal s’acompanyaran amb un petit bosc d’arbrat de llums Led 3D.

Ampliació de figures i composicions nadalenques

Aquest any, el nombre de figures lluminoses s’amplia i es tradueix en un increment de la decoració en fanals dels barris i es reforça els ja existents. Un exemple és el tram arbrat que s’ha instal·lat a l’avinguda Eramprunyà, amb un enllumenat similar al de la Rambla.