Entrem en la Quaresma
Foto: Xavi Cabo

El Dimecres de Cendra ha posat el punt i final als dies de festa i disbauxa del Carnaval, tot donant pas a la Quaresma prèvia a la Setmana Santa. El rei Carnestoltes ha marxat i, tal i com mana la tradició, la ciutat l’ha acomiadat celebrant l’enterrament de la sardina.

Ahir a la tarda, els i les nenes van poder participar d’aquesta festa al parc de la Torre Lluc primer a construint la sardina amb paper cartó i que posteriorment enterrant-la en el sorral instal·lat per a l’ocasió al centre de la plaça. Els infants i els adults que ja portaven la sardina disfressada de casa, també la van poder colgar sota terra. Al final es va cremar la sardina decorativa que, un any més, s’havia col·locat al centre del perímetre.

La tradició d’enterrar la sardina ve de quan era costum sortir al camp a berenar l’últim dia de les festes de Carnaval per donar per acabat el període festiu.

L’activitat ha comptat amb la col·laboració dels Alumnes d’Educació Infantil del CES Núria, La Roda Produccions i Companyia General del Foc.