ERC amb Depana per les costes del judici
Delta del Llobregat.

ERC-Gavà lamenta “la decisió del govern socialista de l’Ajuntament de Gavà de fer pagar a l’entitat ecologista Depana les costes judicials que li han imposat per defensar el medi natural del Delta del Llobregat”.

ERC explica que “els fets rauen de la intenció de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i els consistoris de Gavà i Viladecans d’urbanitzar zones protegides del Delta amb l’aprovació del Pla Director Urbanístic del Delta”, raó per la qual “Depana s’hi va oposar acudint a la justícia, però van perdre. És per això, que hauran d’assumir les costes del litigi amb 1.500 euros a cadascuna de les tres parts demandades (la Generalitat i els dos ajuntaments)”.

Esquerra argumenta que “atès que Depana és una entitat d’utilitat pública i sense ànim de lucre, es va demanar al Ple de maig que l’equip de govern renunciés a cobrar les costes”. Esquerra va al·legar també que “aquesta associació col·labora habitualment amb l’Ajuntament, donat que és propietària d’uns terrenys a la zona de la Pineda que s’estan habilitant com a refugi faunístic”.

També van recordar que “la conservació del medi ambient i la defensa dels ecosistemes és un dels valors més apreciats per la ciutadania local, i el municipi se’n beneficia com a imatge, per la qual cosa era oportú desistir de la reclamació de les costes com a gest de bona voluntat respecte a les entitats ecologistes”.

ERC lamenta que “la resposta del govern municipal fou negativa” i assegura que això prova “la manca de voluntat real de defensar i protegir el patrimoni natural de Gavà”.