ERC amb els contenidors solidaris de roba

ERC-Gavà celebra “la recuperació a la ciutat dels contenidors de reciclatge solidari de roba usada, una proposta feta l’any passat des del grup municipal, després d’uns mesos sense comptar amb aquest servei”.

Esquerra va presentar al Ple d’octubre de 2018 un prec per tornar a instal·lar els contenidors, un cop, segons diuen, “constatada l’experiència negativa viscuda per l’adjudicació del servei, per part del govern local, a una empresa privada”.

ERC recorda que “a mitjans del passat estiu, el contracte signat per l’Ajuntament amb aquesta companyia comercial es va trencar i això va deixar Gavà sense l’opció d’oferir a la via pública espais de recollida solidària de roba usada per al seu reciclatge”. Va ser llavors quan van “reclamar tornar a encarregar aquesta tasca a una ONG o a una cooperativa amb finalitats socials, com ja havia esdevingut fa un temps”.

En la proposta, Esquerra recordava que “aquest servei fomenta els valors de la reutilització, contribueix a reduir els residus i, alhora, si és gestionat per una entitat de l’àmbit social, ajuda a la ocupabilitat de col·lectius amb problemes d’inserció laboral”.

ERC assenyala que “el govern municipal va ser sensible a la demanda i, des de fa unes setmanes, la ciutat compta de nou amb aquest servei, adjudicat a la fundació Formació i Treball (FIT), una de les principals ONG del sector a Catalunya”.