ERC, amb la judicialització del Pla de Ponent
El passat febrer quan la plataforma va presentar una demanda de nul·litat del Pla de Ponent al registre de l’Ajuntament de Gavà

ERC Gavà explica, a través d’un comunicat que “la plataforma Salvem el Calamot – Aturem el Pla de Ponent, ha interposat un recurs contenciós administratiu al jutjat número 13 de Barcelona contra el projecte d’urbanització del Pla de Ponent  de Gavà”. El recurs ha estat presentat, en nom de la Plataforma, per la federació d’Ecologistes en Acció i l’advocat, Eduard Ribot, és qui representa la plataforma.

Esquerra precisa que “aquest recurs és fruit de 2 anys de feines prèvies per tal de fonamentar el cas i després d’esgotar la via purament administrativa que es va materialitzar el passat febrer quan la plataforma va presentar una demanda de nul·litat del Pla de Ponent al registre de l’Ajuntament de Gavà”

El grup municipal entén que “el Pla de Ponent és un macro – projecte urbanístic que Gavà porta arrossegant des dels anys 90, tot i que ja se’n parlava abans i que inicialment es va plantejar com una urbanització de luxe” i que “amb els anys ha anat canviant aquest enfocament però manté el problema principal, que és que suposa la destrucció del darrer corredor biològic que hi ha entre el massís del Garraf, el Parc Agrari i el Delta del Llobregat, vital per la diversitat ecològica d’ambdós espais. Sense oblidar la destrucció que suposa per l’entorn natural de Gavà, una de les coses més valorades per la ciutadania i raó per la qual aquest projecte és rebutjat per gran part de la població. A més, la raó principal que s’al·lega per fer aquest projecte és que calen els nous habitatges per al creixement de Gavà, però la realitat és que tant a Gavà com als altres municipis del voltant la població està estabilitzada o decreix”.

La plataforma Salvem el Calamot – Aturem el Pla de Ponent ha anunciat que necessiten ajut per finançar les despeses del procediment contenció administratiu.