ERC contra la violència envers les dones
ERC-Gavà realitza aquesta tarda una concentració i lectura d'un manifest amb motiu del 25N

ERC Gavà commemora aquesta tarda el dia internacional contra la violència envers les dones amb la lectura d’un manifest. L’acte tindrà lloc a les 17.30 hores a la plaça de la Pagesia i es llegirà un manifest. Després de l’acte, els participants se sumaran a l’acte institucional convocat per l’Ajuntament.

El manifest d’ERC denuncia “la violència que pateixen les dones i que es manifesta de molts maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen” i afegeix que “la violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i, evidentment, els feminicidis, però també les mutilacions genitals o els matrimonis forçats i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho”.

ERC recorda en el manifest que “a Catalunya, durant els 3 primers trimestres d’aquest any 2019 han estat assassinades per violència masclista 10 dones, amb una mitjana d’edat de 35 anys, tot i que més de la meitat de les dones assassinades per les seves parelles o x-parelles durant el tercer trimestre tenien entre 41 y 50 anys”.

Esquerra Republicana reivindica en el manifest “una República Catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori”.