ERC Gavà ha fet arribar una nota de premsa on acusa Govern Municipal del PSC de “mentir per haver negat la presència d’amiant en edificis públics ja que “anteriorment havien assegurat que no en quedava. Els republicans concreten que en el passat Ple de juny van presentar un prec en que advertien de “la possible presència d’aquest perillós material al sostre de la part no reformada del mercat municipal del Centre, fet que va ser reconegut pels socialistes. Esquerra precisa que “també van dir que hi havia amiant a l’antiga caserna militar de can Torelló, la qual cosa, al seu entendre, suposa que “al 2018, quan vàrem demanar que es fes una auditoria de l’amiant en els edificis de titularitat municipal ens van assegurar que ja s’havia fet i que només se n’havia trobat en uns baixants de l’escola Joan Salamero que s’anava a canviar en breu. Això demostra doncs, o que l’auditoria no era correcta o que no es va fer a tots els edificis públics com es demanava”.

Des d’ERC Gavà consideren que “això és un fet molt greu, ja que per transparència i per la garantia de solvència democràtica de les nostres institucions, la informació oficial que s’emet, i una resposta a un prec per part del govern municipal ho és, s’ha de fer amb garantia de veracitat”.

ERC també lamenta que “en el Ple s’intentés minimitzar el perill pels ciutadans que representa l’amiant, dient que els equipaments esmentats estan tancats al públic, perquè el perill per la salut que representa l’amiant és quan aquest es deteriora o es trenca, com és el cas, i les fibres es desplacen per l’aire i és inhalat per les persones. És a dir, els veïns propers al mercat del centre poden estar exposats a inhalar amiant d’un edifici públic mentre estant a casa seva i consideren que “és poc curós que des d’una institució publica es minimitzi un problema que ja és de salut pública que afecta tota la població

Finalment, el grup municipal espera que “aviat es pugui treure aquest amiant que suposa un perill per a la salut dels veïns gràcies a la subvenció que diu el govern municipal del PSC que ha demanat a l’agència catalana de residus”.