ERC preocupada per si hi ha amiant al Mercat del Centre
Foto: ERC Gavà

ERC Gavà preguntarà al govern local sobre la possible presència d’amiant al Mercat del Centre. El grup municipal assegura que ha rebut “la queixa per part de diversos veïns dient que al sostre de la part del Mercat del Centre que ara està tancada, que correspon al número 8 del carrer Salvador Lluch (on hi havia les parades de fruita i peix), encara hi ha plaques d’uralita (amiant) i algunes d’elles amb parts trencades”.

Esquerra precisa que donat que estan en un edifici de titularitat pública i que, en principi, des del govern municipal del PSC ens havien assegurat, al 2018, que després de retirar un baixant d’aigües de l’Escola Joan Salamero ja no quedava amiant en cap edifici públic, demanarem al proper Ple que ens aclareixin si les plaques esmentades realment contenent amiant o no i, en cas que sigui així, que es retirin el més aviat possible i que es torni a fer una auditoria per tal d’assegurar que no en quedi cap.

 ERC recorda que “aquest material incrementa la seva perillositat amb el pas del temps pel trencament o pel desgast i passa a moure’s per l’aire en forma de pols, amb el perill que s’inhali per part de la població”.