ERC critica el desinterès per reactivar la cultura
Entrada del museu de Gavà

ERC Gavà ha criticat l’acció el govern municipal en entendre que “no hi a interès en la recuperació de l’activitat cultural i socialna la ciutat”. El seu argument el basen recordant que “des del passat dilluns 8 de juny Gavà va entrar a la fase 2 del desconfinament que, entre altres activitats, permet la reobertura de teatres, actes culturals al carrer i, en general, de tots els equipaments culturals i esportius, amb limitacions pel que fa a l’aforament i amb la condició d’aplicar les mesures de seguretat i d’higiene pertinents. Però, a diferència d’altres municipis similars on sí s’ha reobert espais o, com a mínim, la publicació d’un calendari de reobertura detallat amb indicacions de com es farà i amb quines condicions, a Gavà no ha estat així”.

Es republicans precisen que  “durant la primera setmana de la fase, ha obert el cementiri, i poc mé,  i des de l’ajuntament s’ha publicat un petit calendari d’obertura d’alguns equipaments que es farà efectiva entre la setmana del 15 de juny i inicis de juliol. Ara bé, per a molts equipaments, com les associacions de veïns, el teatre, el museu, encara no hi ha cap notícia sobre quan s’obrirà ni com en podran fer ús les entitats i els ciutadans”.

Des d’ERC-Gavà observen com, “una vegada més, la cultura i la vida social i cultural de Gavà no és una de les prioritats d’aquest ajuntament, com ja s’ha vist amb el tancament del Centre Cultural o per permetre la urbanització de can Sellarès”

Tot i que el grup municipal comprèn que “planificar el desconfinament no és una tasca senzilla”, remarca que “el calendari del mateix, amb què es pot anar obrint al públic i amb quines condicions,  es va publicar a finals d’abril, amb la fase 2 inicialment prevista per al 25 de maig que, a Gavà, com a tota l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha retardat fins la setmana del 8 de juny i que altres ciutats similars a Gavà ja han obert la majoria d’equipaments permesos a la fase 2”.

Per tot això, des d’ERC-Gavà, demanen que “des de l’ajuntament s’informi dels possibles imprevistos que hagin provocat aquest retard en la reobertura d’equipaments públics (si n’hi ha) i que s’elabori (i es compleixi) un calendari detallat de la reobertura de tots els espais abans esmentats”.